03.11.2010. / 15:56

Autor: Hina

HŽ-Infrastruktura pozitivna u prvih devet mjeseci

Obveze prema dobavljačima HŽ-Infrastruktura je u odnosu na početak mandata sadašnje uprave, koja je stupila na dužnost prije godinu dana, smanjila za 108 milijuna kuna, a prosječni rok plaćanja svela na 55 dana na kraju trećeg tromjesečja, rekao je Jerneić

Branimir JerneićBranimir JerneićHŽ-Infrastruktura prvih devet mjeseci ove godine završila je s dobiti od pet milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala s gubitkom od 20,6 milijuna kuna, izvijestio je na današnjem susretu s novinarima predsjednik uprave HŽ-Infrastrukture Branimir Jerneić.

Poboljšanje poslovnih rezultata uslijedilo je zbog restrukturiranja i smanjenju troškova i unatoč tome što je prihod HŽ-Infrastrukture iz državnog proračuna u prvih devet mjeseci na godišnjoj razini smanjen za 93 milijuna kuna.

Infrastruktura je u prvih devet mjeseci ostvarila i značajne izvanredne prihode koji su dosegnuli 46 milijuna kuna i uglavnom su namaknuti prodajom nekretnina koje ne služe osnovnom poslovanju te najmom stanova.

Obveze prema dobavljačima HŽ-Infrastruktura je u odnosu na početak mandata sadašnje uprave, koja je stupila na dužnost prije godinu dana, smanjila za 108 milijuna kuna, a prosječni rok plaćanja svela na 55 dana na kraju trećeg tromjesečja, rekao je Jerneić.

Pored toga, uštede u javnoj nabavi u prvih devet mjeseci ove godine veće su od 100 milijuna kuna, kaže čelni čovjek Infrastrukture.

Jerneić je najavio da će tvrtka nastaviti sa zbrinjavanjem viška zaposlenih. Izvijestio je da je tijekom proteklih godinu dana iz Infrastrukture i ovisnih društava otišlo 840 radnika, a 50 je zaposleno pa je broj radnika pao za 790.

Ukupno je za otpremnine izdvojeno 70 milijuna kuna, a Jerneić kaže da će se prosječna otpremnina po radniku tvrtki isplatiti za 20 mjeseci. Najviše otpremnine za 30 godina staža iznosile su 160 tisuća kuna bruto po radniku zaposlenom u HŽ-Infrastrukturi odnosno 140 tisuća kuna u ovisnim društvima.

Govoreći o novim investicijama HŽ-Infrastrukture Jerneić je izdvojio rekonstrukciju signalno-sigurnosnih uređaja na Glavnom kolodvoru u Zagrebu vrijednu 84 milijuna kuna, remont i sanaciju pruge između Križevaca i Koprivnice za što je pokrenut natječaj, sanaciju željezničkog mosta Sava Jakuševac (25 milijuna kuna) te remont i sanaciju pruge između Lokava i Drivenika na riječkoj pruzi (125 milijuna kuna).

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika