04.11.2010. / 09:04

Autor: Hina

Gibonni u Subotici u sklopu obljetnice 'Dužijance' bačkih Hrvata

Koncert će biti organiziran u sklopu obilježavanja 100. obljetnice žetvenih svečanosti bačkih Hrvata, poznatijih kao "Dužijanca", i može se reći da je riječ o međunarodnom spektaklu

GibonniGibonniHrvatski glazbenik Gibonni svoj prvi samostalni koncert u Srbiji održat će u Subotici 1. prosinca, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama hrvatskoga programa Radio Subotice.

Koncert će biti organiziran u sklopu obilježavanja 100. obljetnice žetvenih svečanosti bačkih Hrvata, poznatijih kao "Dužijanca", i može se reći da je riječ o međunarodnom spektaklu, kažu organizatori iz Hrvatskoga kulturnog centra "Bunjevačko kolo".

"Najprije je planiran koncert manjeg obujma, ali se pokazalo da je zanimanje za ovaj koncert daleko veće", naveo je predsjednik Organizacijskog odbora Dužijance Davor Dulić.

"Cjelokupna produkcija stiže iz Zagreba, ozvučenje, video produkcija te rasvjeta. Ovo će biti vrhunski koncert kada je riječ o produkciji. Cilj je ostvariti dobru promociju koncerta i uspješan prvi samostalni Gibonnijev nastup u Srbiji. Ovo bi mogao biti test na temelju kojeg će se organizirati eventualni daljnji njegovi koncerti u Srbiji", dodao je PR menadžer koncerta u Subotici Toni Bedalov.

Organizatori kažu da je moguće da će dio prihoda od koncerta biti namijenjen organizaciji ovogodišnjih žetvenih svečanosti u Subotici.

Bački Hrvati "Dužijancu" slave od konca travnja do kolovoza kada se u središtu grada u prisustvu desetak tisuća gledatelja i sudionika predaje kruh od žita gradonačelniku Subotice.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

registracija
4/11/10

Aleksandra1982, 04.11.10. 13:02

Pa kako vas nije sramota,malo ste stavili previsoku cenu..Jeste da je on zvezda,ali ne stavlja on cenu nego grad..Sto znaci da ce na koncertu prisustvovati samo odabrana klijentela,a ne obicni smrtnici koji vole i postuju njegov rad.

Medu jude, medu zviri i bestimje me stavi lec
ako za te ja ne vridin nista ti lipo niman rec'
GIBONI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika