04.11.2010. / 10:04

Autor: Totalsport

Wayne Rooney izabran za spaljivanje na lomači

Svake godina Društvo za lomače bira jednu slavnu ličnost čiji će lik biti spaljen za vrijeme proslave, a ove je godine u gradiću na jugoistoku Engleske red došao na Rooneyja

Wayne Rooney Wayne Rooney Lik Waynea Rooneyja, napadača Machester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije, izabran je za tradicionalno spaljivanje na lomači u Edenbridgeu sljedeće subote.

Svake godina Društvo za lomače bira jednu slavnu ličnost čiji će lik biti spaljen za vrijeme proslave, a ove je godine u gradiću na jugoistoku Engleske red došao na Rooneyja.

Rooneyjev lik u dresu Manchester Uniteda velik je skoro 15 metara. U jednoj ruci drži novi unosni petogodišnji ugovor, a u drugoj punu vreću novca.

- Ja osobno mrzim nogomet, pa mi je drago da ćemo ove godine spaliti nogometaša. Jedan naš član veliki je navijač Manchester Uniteda, pa nas je on savjetovao kako da pogodimo detalje dresa - izjavio je glasnovornik Društva za lomače Charles Laver.

Rooney je ove godine izabran za spaljivanje budući je prije nekoliko mjeseci u javnost procurila priča da je trudnu suprugu prevario s prostitutkom, kao i zbog njegovih prijetnji o napuštanju kluba koje su na kraju rezultirale novim petogodišnjim ugovorom koji će ga učiniti najplaćenijim nogometašem u Engleskoj.

Gradovi diljem Velike Britanije paljenjem lomače i vatrometom svake godine obilježavaju neuspjelu zavjeru iz 5. studenog 1605. godine kada je urotnik Guy Fawkes pokušao u zrak dići parlament na čelu s kraljem Jamesom prvim.

Lomaču je tijekom godina uglavnom krasio Fawkesov lik, ali je posljednjih godina postalo uvriježeno da se spaljuje i neka suvremena javna ličnost. Tako je prošle godine spaljen lik slavnog modela Katie Price, poznatije pod imenom Jordan, a prethodno lik slavnog tv-voditelja Jonathana Rossa, te bivših britanskih premijera Tonyja Blaira i Gordona Browna.

Vezane vijesti

Ne šali sa Sir Alexom!

Ne šali sa Sir Alexom!

To će vjerojatno biti jedno od najskupljih pića u životu Waynea Rooneyja. Nogometna zvijezda Manchester Uniteda nije smjela na Staru godinu igrati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika