04.11.2010. / 12:04

Autor: Hina

News Corp izvijestio o snažnom rastu neto dobiti

"Naša globalna kablovska mreža nastavlja predvoditi financijskim i operativnim rastom korporacije News Corp", kazao je Murdoch

Rupert MurdochRupert MurdochMedijski konglomerat News Corp priopćio je da je u prvom tromjesečju fiskalne 2011. godine povećao neto dobit za 36 posto, na 775 milijuna dolara, nadmašivši očekivanja analitičara Wall Streeta.

U tri mjeseca do 30. rujna prihodi tog medijskog diva medijskog magnata Ruperta Murdocha porasli su na 7,4 milijardi dolara, sa 7,2 milijarde u istome tromjesečnom razdoblju godine ranije.

"Naša globalna kablovska mreža nastavlja predvoditi financijskim i operativnim rastom korporacije News Corp", kazao je Murdoch, izvršni direktor i predsjednik uprave te kompanije.

"Uz nastavljen rast broja pretplatnika za nove i postojeće programe širom svijeta, te uz oporavak globalne oglašavačke industrije, naši domaći i međunarodni programi sada ostvaruju 25 posto prihoda tvrtke", kazao je on.

I televizijski je segment zabilježio značajan rast operativne dobiti u usporedbi s prvim tromjesečjem prethodne fiskalne godine, uslijed nastavljenog oporavka lokalnih oglašavačkih tržišta. Isto vrijedi i za izdavački dio poslovanja, koji je povećao prihode od oglašavanja i učinkovitije poslovao.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika