04.11.2010. / 12:44

Autor: Hina

Propali pregovori o spajanju vodećih njemačkih regionalnih banaka

Berlin je dao WestLB-u tri milijarde eura (3,9 milijarde dolara) pomoći kako bi ga spasio od propasti u punom jeku svjetske financijske bure

BayernLB trebao se spojiti s WestLB-omBayernLB trebao se spojiti s WestLB-omPregovori o spajanju dviju vodećih njemačkih regionalnih banaka propali su, kazali su u četvrtak upućeni izvori.

WestLB, banka čiji je jedan od vlasnika savezna njemačka zemlja Sjeverna Rajna-Vestfalija, navodno se povukla iz pregovora s BayernLB-om, bavarskim regionalnim zajmodavcem, jer smatra da bi joj spajanje donijelo tek ograničenu korist.

Spajanjem je trebala nastati treća po veličini banka u Njemačkoj, nakon Deutsche Banka i Commerzbanka.

I WestLB i BayernLB teško je pogodila kriza koja je zahvatila globalnu financijsku industriju nakon urušavanja tržišta nekretnina u SAD-u prije više od dvije godine.

WestLB je bio među četiri banke od ukupno osam u državnom vlasništvu koje su zatražile financijsku pomoć od njemačke vlade kako bi preživjele krizu.

Berlin je dao WestLB-u tri milijarde eura (3,9 milijarde dolara) pomoći kako bi ga spasio od propasti u punom jeku svjetske financijske bure.

WestLB bi do kraja iduće godine trebao pronaći nove vlasnike u sklopu uvjeta koje je postavila Europska komisija kako bi odobrila isplaćenu državnu pomoć.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika