04.11.2010. / 14:15

Autor: Martina Čizmić

Premijerka Kosor: Tadićev posjet označava novu stranicu u odnosima Hrvatske i Srbije

Istaknula je da je ovaj sastanak i posjet važan trenutak te će učvrstiti mostove suradnje. Najavila je da će predsjednik Tadić krajem mjeseca doći u službeni posjet Hrvatskoj kada će razgovarati o snažnijoj gospodarskoj suradnji

Boris Tadić i Jadranka KosorBoris Tadić i Jadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor pozdravila je ispriku srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koju je on danas izrekao na Ovčari.

"Sa zadovoljstvom pozdravljam sve što je predsjednik Tadić izgovorio danas na Ovčari i što se poklonio žrtvi hrvatskih branitelja i civila", rekla je premijerka Kosor nakon sastanka sa srbijanskim predsjednikom te dodala kako ta gesta označava "okretanje nove stranice, nove knjige" u odnosima između dviju država.

"Svakako je iznimno važno što je danas donesen i predan dio dokumentacije iz vukovarske bolnice, o čemu smo razgovarali na sastanku. Ponosna sam na dostojanstvo s kojim su predstavnici Udruga dočekali predsjednika Tadića, o patnjama i traganjima za nestalima, ali sa vjerom da će i današnji dolazak predsjednika Tadića zaista pomoći da se rasvjetli sudbina osoba koje su na popisu nestalih", rekla je premijerka Kosor.

Uvjerena je da će sastanak između Tadića i Udruga zatočenih i nestalih označiti pomak u rješavanju tog "bolnog pitanja".

Na pitanje novinara o eventualnom povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije, premijerka je odgovorila kako tužbu može povući samo Vlada, a ona do sad nije raspravljala o tome. No, istaknula je kako moguća ponovna trilaterala između premijera Hrvatske i Slovenije i predsjednika Srbije kao što je bila ona u Ptuju u ožujku ove godine.

Istaknula je da je ovaj sastanak i posjet važan trenutak te će učvrstiti mostove suradnje. Najavila je da će predsjednik Tadić krajem mjeseca doći u službeni posjet Hrvatskoj kada će razgovarati o snažnijoj gospodarskoj suradnji.

Podsjetila je da će Hrvatska kad sljedeće godine postane članica EU moći na drugačiji način pomagati susjedne zemlje te kako je Hrvatska već pokazala svoju spremnost da im pomogne poklonivši im prijevode europske pravne stečevine.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika