04.11.2010. / 14:28

Autor: Hina

Josipović uoči posjeta Paulinu Dvoru: 'Pomirenje podrazumijeva razumijevanje patnje i drugih'

"Svi koji uspoređuju žrtve i zločine duboko griješe. Mi se danas ne nalazimo u matematičkoj ravnoteži, već pokušavamo uspostaviti etičku ravnotežu u našim odnosima", rekao je Tadić novinarima

Boris Tadić i Ivo Josipović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Boris Tadić i Ivo Josipović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je u Vukovaru rekao kako posjet Paulinu Dvoru, u koji će otići zajedno sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, pošto su jutros obišli Ovčaru, ne umanjuje značenje vukovarske tragedije.

"Vukovar je naš simbol, naša svetinja, a siguran sam da je jednako velika svetinja i Srbima koji ovdje žive", rekao je Josipović u zajedničkoj izjavi za novinare s Borisom Tadićem nakon sastanka s predstavnicima Udruge žrtava rata.

Hrvatski predsjednik izrazio je uvjerenje da će svi koji razmišljaju o budućnosti pozdraviti njegov i Tadićev odlazak u Paulin Dvor, mjesto nedaleko od Osijeka u kojem su prosincu 1991. pripadnici hrvatske vojske ubili 19 civila, većinom srpske nacionalnosti.

"Pomirenje podrazumijeva razumijevanje patnje i drugih", rekao je Josipović.

Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić ocijenio je da oni koji smatraju da je ovdje riječ o matematičkoj usporedbi zločina i broja žrtava nisu dobro razumjeli koja je svrha današnjeg dana.

"Svi koji uspoređuju žrtve i zločine duboko griješe. Mi se danas ne nalazimo u matematičkoj ravnoteži, već pokušavamo uspostaviti etičku ravnotežu u našim odnosima", rekao je Tadić novinarima.

Srbijanski predsjednik ocijenio je kako bi svaki drukčiji put bio pogrešan i vodio u prebrojavanja bez kraja.

"Kad bismo ušli u takav proces, nikad se ne bismo uspjeli pomiriti", rekao je Tadić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 04.11.10. 16:08

A ispirka izostala ili ti zlocini su normalni u katolickoj, "pravnoj drzavi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika