04.11.2010. / 14:33

Autor: Totalsport

'Cijena prava sitnica': Tottenham će za Balea tražiti 50 milijuna funti

Goal.com saznaje da je Tottenham zacrtao u svojim planovima vezati Balea s novim, šestogodišnjim ugovorom na kraju sezone, ali u Baleovom taboru, navodno, iznistiraju na ugovoru s kraćim vremenskim razdobljem

Gareth Bale (Foto: Reuters)Gareth Bale (Foto: Reuters)Klub koji poželi svoju momčad pojačati s Garethom Baleom morat će izdvojiti 50 milijuna funti, piše Goal.com na osnovu izvora bliskih Tottenhamu...

Velški lijevi bočni nogometaš svojim briljantnim partijama ove sezone puni naslovnice i podiže tržišnu vrijednost iz dana u dan, a Tottenham je napravio najbolji poslovni potez kada je u svibnju ove godine produžio ugovor s 21-godišnjim nogometašem do 2014. godine.

No, priča oko Baleovog ugovora ima i dublju pozadinu. Velšanin je u Tottenham stigao iz Southamptona u ljeto 2007. godine za uz odštetu od samo 5 milijuna funti. No, ugovor je sadržavao klauzulu prema kojoj bi Southamptonu pripalo 25% od odštete prilikom eventualnog sljedećeg transfera Balea. Budući da je Southampton ušao u ozbiljne financijske probleme sljedeće godine, Tottenham je na njegov račun uplatio dodatna 3 milijuna funti, čime je prebrisao klauzulu iz ugovora kojom bi Southampton imao pravo na dio kolača od sljedećeg transfera.

Prema tome, Tottenham je sada jedini vlasnik prava na odštetu, a izvori bliski Tottenhamu kažu da je klub s White Hart Lanea postavio odštetni zahjetv od 50 milijuna funti za sve zainteresirane kupce kojih ne manjka. Spominju se Manchester United, Real i baš aktualni prvak Europe Inter, kojem je Bale zabio tri gola s igračem manje u porazu Spursa 4-3 u Milanu, u prvom međusobnom ogledu dvaju klubova u Ligi prvaka, a potom je s dvije briljatne asistencije dao najveći doprinos u pobjedi 3-1 u novom ogledu u Londonu.

No, nakon pobjede nad Interom, menadžer Tottenhama Harry Redknapp obznanio je da Bale nije na prodaju.

- Kada bismo odlučili prodati Balea, to ne bi bilo za 25 ili 30 milijuna funti, to je sigurno. Cijena bi bila puno veća. Gareth je fantastičan mladi igrač. No, naš predsjednik je rejkao da Balea nećemo prodavati, a to je najbolja vijest - rekao je Redknapp.

Goal.com saznaje da je Tottenham zacrtao u svojim planovima vezati Balea s novim, šestogodišnjim ugovorom na kraju sezone, ali u Baleovom taboru, navodno, iznistiraju na ugovoru s kraćim vremenskim razdobljem.

Vezane vijesti

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Potpuno iznenađujuće, u noćnim satima sa srijede na četvrtak, Tottenham je putem vlastite web-stranice objavio prekid suradnje s dosadašnjim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika