04.11.2010. / 16:32

Autor: Hina

Pahor komentirao Tadićevu ispriku: 'Izraz pijeteta i doprinos stabilnosti regije'

Posjet predsjednika Srbije Tadića koji se u Vukovaru poklonio žrtvama rata donosi poruku da "zločini ne zastarijevaju i da se žrtava koje je uzrokovala agresivna politika valja prisjećati bez političkih primjesa i predrasuda, na dostojanstven način", dodao je slovenski premijer

Boris Tadić i Borut PahorBoris Tadić i Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor u četvrtak je dolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar nazvao gestom pijeteta koja pomaže u stabilizaciji cijele regije.

"To je izraz pijeteta i doprinos miru i stabilnosti u regiji", rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade. Dodao je da je takav razvoj događaja značajan i za Sloveniju kao članicu EU-a koja graniči s tom regijom i zainteresirana je za njen napredak.

"Slovenija je za mir i stabilnost u regiji napravila mnogo, pa u svim državama u regiji imamo prijatelje s kojima otvoreno razgovaramo, ne sa željom da solimo pamet nego kao njihovi sugovornici", rekao je Pahor.

Posjet predsjednika Srbije Tadića koji se u Vukovaru poklonio žrtvama rata donosi poruku da "zločini ne zastarijevaju i da se žrtava koje je uzrokovala agresivna politika valja prisjećati bez političkih primjesa i predrasuda, na dostojanstven način", dodao je slovenski premijer.

Pahor je izrazio očekivanje da će i Tadićev potez naići na pozitivne reakcije EU prema Srbiji koja treba poticaje na svom putu prema Europskoj uniji.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika