04.11.2010. / 20:55

Autor: Nacional.hr

Svjedočenje u USKOK-u: Barišić prekinuo šutnju i optužio Sanadera?

Bivši HDZ-ov rizničar s istražiteljima je odlučio podijeliti informacije o tome kako je iz javnih poduzeća izvukao čak 40 milijuna kuna za stranku, bivšeg premijera, ali i sebe. Navodno je istražiteljima rekao i kada je i gdje tri milijuna izvučenih kuna predao Ivi Sanaderu

Ivo Sanader i Mladen BarišićIvo Sanader i Mladen BarišićBivši šef Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić jučerašnji dan i današnju večer proveo je na ispitivanju u USKOK-ovu sjedištu u zagrebačkoj Gajevoj ulici. Iako je uhićen potkraj rujna, USKOK je tek jučer odlučio ispitati Barišića, javlja HTV.

Barišić je u sjedište USKOK-a doveden u četvrtak oko 14 sati kako bi nadopunio svoj iskaz. Bivši šef Carinske uprave iz Gajeve je nešto prije 20 sati vraćen u pritvor u Remetincu. Iskaz USKOK-u dao je i jučer, no tada informacija nije iscurila u javnost."Mladen Barišić je jučer i danas poslijepodne iznosio svoju obranu u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici", izjavio je Mlinarić Hini. No, pritom nije želio govoriti o detaljima njegova iskaza, ali ni komentirati medijske tvrdnje da je Barišić detaljno opisao način na koji je izvlačio novac.

Dodao je da će Barišić svoj iskaz nastaviti i sutra, kada će iz zatvora u Remetincu ponovno biti doveden pred USKOK-ove istražitelje.

Međutim, HTV neslužbeno doznaje da je bivši HDZ-ov rizničar s istražiteljima odlučio podijeliti informacije o tome kako je iz javnih poduzeća izvukao čak 40 milijuna kuna za stranku, bivšeg premijera, ali i sebe. Navodno je istražiteljima rekao i kada je i gdje tri milijuna izvučenih kuna predao Ivi Sanaderu.

Barišić je u zatvoru u Remetincu od 30. rujna, a 28. listopada istražni mu je zatvor produljen za još dva mjeseca. Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Istražujući aferu "Fimi media" USKOK je do sada ispitao mnoge svjedoke, među kojima i bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka te člana uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 04.11.10. 21:16

hoće li ustavni sud konačno zabraniti rad stranke opasnih namjera ?


registracija
29/11/09

Ivis, 04.11.10. 21:38

Ispada sada, samo jedan krivac za sve! To je matematicki nemoguce. Pozovimo u pomoc mudrace Jacu i Sex-a! Ipak onaj je upravu, koji uporno tvrdi za cijeli 'Vrh HDZ-a'!!!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 04.11.10. 22:33

LOPOVI PROKLETI!!! SVE U ZATVOR I ZABRANITI KRADEZE!


registracija
11/1/10

fluid, 04.11.10. 23:30

Jeli netko provjerio da je Sanader još uopće u zemlji?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika