05.11.2010. / 07:14

Autor: Hina

Europska liga: Hajduk - Zenit 2:3

U susretu četvrtog kola G skupine Europske lige Zenit je u Splitu pobijedio Hajduk 3:2 (1:0) i osigurao plasman u drugi krug natjecanja.

Danijel Subašić (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Danijel Subašić (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)U susretu četvrtog kola G skupine Europske lige Zenit je u Splitu pobijedio Hajduk 3:2 (1:0) i osigurao plasman u drugi krug natjecanja.

Ovoga puta Hajduk nije ostvario čudo. Bio je blizu podviga okrenuvši rezultat od 0:3 na 2:3, no nije uspio postići još jedan gol i iščupati bod. Na koncu Zenit je zasluženo slavio premda je u Split došao praktički u drugom sastavu bez petorice ponajboljih igrača, Keržakova, Brune Alvesa, Dannyja, Zirjanova i Bistrova, a zbog ozljeda nije bilo niti ozlijeđenih Hubočana i Širokova. Bila je to četvrta uzastopna Zenitova pobjeda u skupini G čime su Rusi potvrdili prolaz u drugi krug natjecanja.

Hajduk je tek prvih pola sata uspio parirati odličnom ruskom sastavu. Hajduk je pokušavao, no to nije bilo dovoljno protiv lidera ruskog prvenstva. Zenit je u prvom poluvremenu imao nekoliko sjajnih prilika, no Subašić je bio raspoložen. Ipak jedna lopta je završila iza njegovih leđa, a gol je postigao Ionov u 32. minuti. Nakon kornera Subašić je obranio udarac Maire, no lopta se odbila do Ionova koji s 10-tak metara pogađa za vodstvo Zenita.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je nove probleme Splićanima. U prvih pet minuta skrivili su dva jedanaesterca i to oba Jurica Buljat. Prvo je u 46. minuti srušio Buharova, a četiri minute kasnije i Husztija. Prvi kazneni udarac realizirao je Huszti, dok je kod drugog Subašić obranio udarac Alessandra Rosine, no Talijan je odbijenu loptu ipak pospremio u mrežu. U tim trenucima činilo se kako bi Hajduk mogao doživjeti pravi debakl, no Ljubičić je 68. minuti smanjio na 1:3. Kada je Vukušić u 82. minuti zabio gol nakon loše procjene Malafejeva Poljud je 'eksplodirao'. U preostalih desetak minuta domaćin je navalio, no usprkos silnom pritisku nije uspio izjednačiti.

U drugom susretu iz ove skupine AEK i Anderlecht su u Ateni odigrali bez pobjednika 1:1. AEK je poveo golom Blanca (48-11m), a izjednačio je Polak (55).

Nakon četiri kola vodi Zenit s maksimalnih 12 bodova, Anderlecht i AEK imaju po četiri, a Hajduk tri boda.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika