05.11.2010. / 07:51

Autor: Hina

Kosovski mediji o posjetu Tadića Hrvatskoj: Isprika je važna za budućnost

Posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika za srpske zločine u Vukovaru izazvala je u četvrtak medijsku pozornost kosovskih medija na albanskome.

Ivo Josipović i Boris TadićIvo Josipović i Boris TadićPosjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika za srpske zločine u Vukovaru izazvala je u četvrtak medijsku pozornost kosovskih medija na albanskome.

Prištinski mediji navode da je posjet Tadića simboličan korak i prenose riječi hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića da je moguća politika mira i prijateljstva.

Tadić je prvi predsjednik Srbije koji je došao odati počast stradalima na Ovčari, mjestu na kojem su pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba 20. studenog 1991. likvidirali 200 civila i vojnika, većinom pacijenata vukovarske bolnice, prenose kosovski mediji.

Isprika za srpske zločine u Vukovaru srbijanskog predsjednika Borisa Tadića nije samo povijesna već je i važna za budućnost. Devetnaest godina nakon tragedije Vukovara i zločina na Ovčari jedan srpski predsjednik došao je u taj grad-heroj, poklonio se žrtvama i izgovorio riječi isprike, navode mediji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 05.11.10. 08:53

čovjek donio vijenac i došao se ispričati. za zločin koji nije počinio on već dio pripadnika njegova naroda. svaka mu čast. obitelji žrtava i grupa branitelja za vrijeme polaganja vijenca, okrenuli su mu guzicu. to nam nije na čast. razumijem tugu i bol, ali prošlo je 19 godina, i čini mi se da to prerasta u mržnju. ako smo katolici, o tome bi trebali voditi računa. i mi, ali i naša crkva. inaće, ovo ne bu zišlo na dobro.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika