05.11.2010. / 08:41

Autor: Martina Čizmić

Vraćeno na početak: Ognjenu Šimiću ponovno će se suditi zbog primanja mita

Šimić je radio kao kardiokirurg u riječkoj bolnici kada je optužen za primanje mita, a nakon presude prebjegao je u BiH

Ognjen ŠimićOgnjen ŠimićHrvatski liječnik Ognjen Šimić koji je pravomoćno u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita ponovno će se naći na optuženičkoj klupi. Naime, Vrhovni sud Federacije BiH poništio je presudu koju je u lipnju ove godine donio Županijski sud u Sarajevu i cijeli postupak vratio na početak.

Podsjetimo, Šimić je radio kao kardiokirurg u riječkoj bolnici kada je optužen za primanje mita. Nakon donošenja presude prebjegao je u Bosnu i Hercegovinu gdje je čak i radio kao liječnik jedno vrijeme. Nakon što su Hrvatska i BiH potpisale međudržavni sporazum o pomoći u kaznenim stvarima, Hrvatska je od pravosudnih vlasti u BiH zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne.

No, nakon provedenog postupka na Županijskom sudu u Sarajevu, prvotna kazna od pet godina smanjena mu je na dvije i pol godine. Sada je Vrhovni sud utvrdio da je tijekom postupka učinjeno niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku i naredio novo suđenje.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika