05.11.2010. / 09:43

Autor: Hina

Zbog štrajka tisuća novinara potpuno poremećen program BBC-ja

Tisuće novinara britanskog BBC-ja počelo je u petak u ponoć 48-satni štrajk protiv reforme mirovinskih fondova britanske radio-televizije.

Novinari BBC-a štrajkaju zbog mirovinske reforme (Reuters)Novinari BBC-a štrajkaju zbog mirovinske reforme (Reuters)Tisuće novinara britanskog BBC-ja počelo je u petak u ponoć 48-satni štrajk protiv reforme mirovinskih fondova britanske radio-televizije.

Štrajk koji je pokrenulo oko 4000 članova nacionalnog sindikata novinara (NUJ) počeo je točno u ponoć i već je uzrokovao velike poremećaje u programu jer neke vrlo gledane radijske ili televizijske emisije nisu emitirane ili su skraćene.

Većina informativnih emisija BBC-ja bit će otkazana, a informativni program BBC-ja koji emitira 24 sata dnevno emitirat će vijesti samo povremeno.

Tijekom dana planiraju se prosvjedi ispred dopisništava BBC-a u cijeloj zemlji. Ukoliko ovaj ne donese rezultate, drugi štrajk predviđa se 15. i 16. studenoga.

Pregovori uprave BBC-a i njegovih novinara prekinuti su u listopadu kad se 70 posto članova NUJ-a (koji predstavlja otprilike trećinu zaposlenika BBC-ja) izjasnilo protiv konačne ponude uprave, koju su prihvatili drugi sindikati.

Reformom se namjerava smanjiti manjak u mirovinskim fondovima BBC-ja, koji trenutno iznosi oko 1,5 milijarda funti, i predviđa se da će zaposlenici morati raditi do 65. umjesto 60. godine i odvajati veći dio svoje plaće u mirovinski fond nego ranije.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika