05.11.2010. / 10:03

Autor: Totalsport

Bild: Mandžukić i Vida su promašene kupnje

Među pogođenim pojačanjima nema Hrvata, no među onima koji nisu opravdali u njih uložen novac našla su se dvojica, Domagoj Vida i Mario Mandžukić

Mario MandžukićMario MandžukićUkupno 159.45 milijuna eura potrošilo je osamnaest njemačkih nogometnih Bundesligaša na pojačanja. Neka su se pokazala isplativima, neka nisu.

Tiražni njemački Bild napravio je popis onih koji su koštali više od milijun eura i svrstao ih u dvije kategorije. Među pogođenim pojačanjima nema Hrvata, no među onima koji nisu opravdali u njih uložen novac našla su se dvojica, Domagoj Vida i Mario Mandžukić.

Za Vidu Bild tako piše da je stigao iz Osijeka za 2.4 milijuna eura, ali i da se još nije snašao u Bayeru. Inače, Vida još nije dobio priliku za igru u njemačkom nogometnom prvenstvu, dok je u Europa ligi odigrao dvije utakmice za sastav iz Leverkusena. Protiv Rosenborga je odigrao posljednjih dvanaest minuta u 4-0 pobjedi, a odradio je kompletan susret protiv Arisa u remiju bez golova.

Što se bivšeg napadača zagrebačkog Dinama tiče, Bild podsjeća da je stigao za sedam milijuna eura te pored Edina Džeke i Grafitea ne može pronaći svoje mjesto u napadu Wolfsburgove momčadi.

Mandžukić je nastupio u sedam bundesligaških utakmica za svoj klub. Najviše, 88 minuta, sakupio je u prvome kolu protiv Bayerna. Gol još nije postigao, a na kontu ima asistenciju iz susreta protiv Mainza. U posljednja četiri ligaška susreta u kojima je nastupio sakupio je ukupno 45 minuta.

Startao je u dvjema utakmicama DFB-Pokala. Protiv Preußen Münster je odigrao 65 minuta, a protiv hamburške Victorije cijelu utakmicu. Obje bez učinka.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika