05.11.2010. / 10:56

Autor: Martina Čizmić

Polančec poljubio vrata Banskih dvora: 'Osjećao sam se kao zadnje smeće'

"Ne znam što sam uopće potpisao", ispričao je Polančec dodavši kako je dani mu papir potpisao na prozorskoj dasci

Damir PolančecDamir PolančecBivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec i službeno je raskrstio s Vladom i Banskim dvorima. U srijedu je potpisao sporazumni prekid radnog odnosa i preuzeo svoju radnu knjižicu. No, ta je formalnost ostavila gorak okus u ustima čovjeka koji je godinama bio u samom vrhu.

Kako piše Novi list, Polančec je nakon svoje ostavke na mjesto ministra, koju je podnio 31. listopada 2009. godine iskoristio mogućnost primanja pune plaće još šest mjeseci te pola plaće sljedećih šest mjeseci. Tako je 1. studenog i službeno prestala njegova povezanost s Banskim dvorima.

Polančec je ispričao kako se dogovorio s kadrovskom službom Vlade da će doći po radnu knjižicu i "popiti kavu sa svojim curama iz vladine koordinacije za gospodarstvo". No, kada je došao u Banske dvore, dočekao ga je hladni tuš. Službenici osiguranja na porti su mu rekli da ne može ući u zgradu, već će se u predvorje spustiti šef kadrovske službe.

Za nekoliko minuta šef kadrovske se pojavio, dao Polančecu radnu knjižicu i zatražio ga da potpiše "nekakav papir kojim prestaju svi odnosi između njega i Vlade".

"Ne znam što sam uopće potpisao", ispričao je Polančec dodavši kako je dani mu papir potpisao na prozorskoj dasci.

"U tim sam se trenutcima osjećao jadno. Kao zadnje smeće. Ni u snu se nisam nadao da će se u Vladi tako prema meni ponašati. Kao prema običnom kriminalcu sa ceste", rekao je Polančec i poručio svojim bivšim kolegama kako ga je ova epizoda podsjetila na "ponižavajuću šetnju Sanadera po sabornici" koju su mu priredili bivši kolege iz stranke.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 05.11.10. 11:21

uz sporazum sigurno ide i otpremnina. hrvat običan, domaći, kad pita za plaću, dobije momentalni otkaz zbog skrivljena ponašanja, i nogu u guzicu.


registracija
6/10/09

pfefer, 05.11.10. 14:25

a kaj si do kriminalac


registracija
11/1/10

fluid, 05.11.10. 18:34

Ti i jesi jadan.Nauči,za početak šta znače stare mudre izreke.Kao npr.;"Tko sa vragom tikve sadi o glavu će mu se odbiti!"U tvom slučaju a i u još mnogima koji sljede,jasno je da zmija presvlači svoju kožu.Stara koža(ti i drugi sl.tebi)otpadate a druga izrasta(sljedeća generacija pljačkaša po istom modelu).To je prava istina.Ako ovo pročitaš,zamisli se nad tom istinom.I "idi i ne griješi više"!


registracija
30/8/10

TonyP, 05.11.10. 19:40

tko se maca laca od maca i pogiba! Koliko se racuna vodilo o dostojanstvu obicnih ljudi, kojima se igralo s mirovinama i placama, dok su se vodile prljave igre oko Ine, Podravke, Fime, HAC i sl. To im nije poklonjeno od roditelja da se time igraju. Izborom im je dano povjerenje da upravljaju gospodarstvom, a vidi sto su ucinili?! Tretirali ljude koji su ih birali kao priglupe, koji i zasluzuju da se s njima tako postupa i uzima im se ispred nosa, ono sto su desetljecima stvarali i odricali se.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 06.11.10. 01:37

Tony dobro si rekao da im je dano povjerenje da upravljaju gospodarstvom.Ali ko im je dao pravo da rapolazu sa istim?


registracija
31/1/10

STTony, 06.11.10. 18:23

Ma kakvi, nisi ti uopće lopovsko smeće.


registracija
30/4/10

fot, 07.11.10. 10:04

Političari su umislili da su "svete krave" i da će se svijet, bez njih, prestati okretati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika