05.11.2010. / 13:52

Autor: Sandra Županić

Zagreb za božićno ukrašavanje izdvojio 5,4 milijuna kuna

Cilj je da Zagreb postane što atraktivniji turistima pa će sve do siječnja na Trgu bana Jelačića biti i šator s raznovrsnom ugostiteljskom ponudom

I ove će godine glavni gradski trg biti prigodno ukrašenI ove će godine glavni gradski trg biti prigodno ukrašenOve će godine na božićno uređenje Zagreba i nabavku jelki biti potrošeno gotovo 5,4 milijuna kuna iz proračuna. Kako se u Zagrebu štedi na na sve strane proračun za božićno ušminkavanje centra grada manji je za 2,2 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. Jelke će stajati više od 774 000 kn, a sam posao ukrašavanja 3,7 milijuna kuna.

Isto tako, neće se kupovati nikakva nova rasvjeta, već će stara biti prepravljena, ni ukrasi niti je u plan ukrašavanja dodavati nove ulice.

Posebno je zanimljivo da je ukrašavanje svake godine počinje sve ranije pa je tako tvrtka Elicom s postavljanjem ukrasa počela već 2. studenog na Trgu bana Jelačića, te će to trajati sve do 27. studenog kada će biti nakićena jelka na glavnom gradskom trgu i upaljena prva adventska svijeća.

Cilj je da Zagreb postane što atraktivniji turistima pa će sve do siječnja na Trgu bana Jelačića biti i šator s raznovrsnom ugostiteljskom ponudom.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika