05.11.2010. / 14:18

Autor: Nacional.hr

Sanader udario po HDZ-u: 'Jadranka Kosor nije sposobna voditi Vladu'

U najnovije spekulacije o Barišićevom iskazu kao i druge koji su izlazili u medijima Sanader ne vjeruje. Sumnja da bi Barišić takvo što mogao reći osim ukoliko ga, kroz ovih nekoliko tjedna kroz kojih traju nagađanja i nagodbe, nisu ucjenjivali slobodom i prisiljavavali da lažno tereti

Ivo Sanader (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Ivo Sanader (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Bivši premijer, a sada nezavnisni saborski zastupnik, Ivo Sanader održao je konferenciju za novinare u Saboru zbog špekulacija o iskazu Mladena Barišića. Na njoj je prozvao premijerku Jadranku Kosor i nekadašnjeg stranačkog kolegu, potpredsjednika Sabora Vladimir Šeksa.

Zanimljivo kako je Sanader nedavno propustio glasanje o nepovjerenju Vladi te je tom prilikom kazao kako "ne može glasati protiv Vlade koju je stvorio". No već danas bivši premijer je potpuno okrenuo ploču.

"Jadranka Kosor izgubila je podršku javnosti i sada je pokazala da nije sposobna voditi Vladu!", rekao je Sanader u svom obraćanju javnosti.

"Premijerka Kosor ne zna kako izvući zemlju iz krize i obračunati se s teškom ekonomskom situacijom, zbog čega organizira politički progon kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih problema", kaže Sanader koji je potom nastavio paljbu po premijerki i Vladimiru Šeksu.

Sanader neće tražiti saborsku plaću: 'Zna se od čega živim, o tome posvuda piše'

Kosor šuti, Hebrang stao u obranu: Sanader pokušava zaustaviti borbu protiv kriminala

"Da bi prikrila neposobnost Kosor je posegnula za nedemokratskim i neustavnim metodama pri čemu joj pomaže Vladimir Šeks. To je bilo vidljivo i u slučaju Damira Polančeca kojega su ucijenjivali i nudili mu slobodu ukoliko mene lažno tereti. U tome je očito uglogu trebao odigrati i predsjednik uskočkog suda Ivan Turudić", kazao je Sanader i zatražio da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Kosor i Šeksa u slučaju nagovaranju Polančeca na lažno terećenje i njihovog obećanja da će mu u tom slučaju Turudić smanjiti kaznu.

U najnovije spekulacije o Barišićevom iskazu kao i druge koji su izlazili u medijima Sanader ne vjeruje. Sumnja da bi Barišić takvo što mogao reći osim ukoliko ga, kroz ovih nekoliko tjedna kroz kojih traju nagađanja i nagodbe, nisu ucjenjivali slobodom i prisiljavavali da lažno tereti.

"Ukoliko je tome tako to bi značilo da su USKOK i DORH uključeni u političku borbu i to bi bio kraj ustavne demokracije u Hrvatskoj. Iako ne želim u to vjerovati još je živa slika od 4. siječnja ove godine kad je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a sramotno i suprotno svakoj demokratskoj praksi u Vladu pozvan glavni državni odvjetnik. O ovakoj praksi upoznao sam europske institucije, a što one misle najboje svjedoči poruka EK da se mora u potpunosti izvršiti depolitizacija sudstva ukoliko se želi zatvoriti poglavlje 23 i kompletni pregovori s EU", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 05.11.10. 14:24

shvatio je da je ostao sam na kiši bez ikoga svoga isto su svi govorili i glavaš i polančec i svi su bili krivi


registracija
31/7/09

Seaman, 05.11.10. 15:01

He he he he...godinama vuče Jacu za sobom kao prirepak, da bi se sad dosjetio da je nesposobna. Slažem se, nesposobna je, ali upravo je ovaj smrdljivac tvrdio suprotno kad ju je postavljao na čelo vlade.


registracija
14/11/07

laufer, 05.11.10. 15:24

Ništa novo, lešinari se glođu između sebe.


registracija
1/1/70

, 05.11.10. 16:39

APSIT ga cim prije.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 05.11.10. 17:27

Gledam cirkus zvani HDZ i sijem se ! Pa pametni su već prije dvadeset godina tvrdili da je to stranka idiota i lopova. Samo se budale i glupani sada čude !


registracija
31/7/09

Seaman, 05.11.10. 17:50

Tip je nepresušan izvor SPIN-ova, a dobro je podučio i ostale adezenjare kako se to radi :-))


registracija
11/1/10

fluid, 05.11.10. 18:41

Za ovoga više ne postoje ružni izrazi po kojima bi ga netko prepoznao.Sve je prevazišao.Čak bih i govno uvrijedio,usporedivši ga sa njime.Toliko je oguglao na usporedbe sa negativnim,da jednostavno više nema apsolutno nikakve kočnice ni kriterije.Da mu pljuneš u facu,on bi se obrisao i nastavio svoje kao da se ništa nije dogodilo.Nema više ni dostojanstva ni samopoštovanja.Druge svejedno nije nikada ni uvažavao.Kao ni narod u cjelini.Jednostavno sama sotona u svom izvornom obliku.Fuj !!!


registracija
30/8/10

TonyP, 05.11.10. 19:23

sto ce se sad dogoditi kad "mestar od kuzine" propjeva?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika