05.11.2010. / 18:07

Autor: Milan Pavlinović

Najbolji Cobainov bend svira u Teatru &TD

S novim albumom "Shadows"škotski power pop bend Teenage Funclub je pokazao da još uvijek ima dobre pjesme koje kao da su skladane za predivan sunačani dan koji nikada neće prestati

Sutra u Teatru &TD nastupit će škotska grupa Teenage Funclub u organizacije Kulture promjene Studentskog centra i festivala Žedno uho. Nakon pet godina pauze grupa je ove godine snimila novi album "Shadows", što je bio odličan povratak na glazbenu scenu tog power pop benda. Dvadeset i jednu godinu nakon osnutka Teenage Funclub još uvijek imaju dobre pjesme koje kao da su skladane za predivan sunčani dan koji nikada neće prestati.

Danas se vidi da bend nije ni pripadao brit pop sceni 90-ih i da je nadživio taj žanr svojim originalnim baroknim popom. Godine 1991. američki magazin Spin dodijelio im je naslov albuma godine ispred tada za većinu neprikosnovenog "Nevermind" albuma grupe Nirvana. Ironično, pokojni pjevač i gitarist Nirvane Kurt Cobain u intervjuima ih je često nazivao "najboljim bendom na svijetu" a Liam Galagher u svom stilu ih je nazivao drugim najboljim bendom na svijetu, odmah iza njegovih Oasis.

Koji su se nedavno raspali. Dakle, nema više ni Nirvane ni Oasisa, a u Zagrebu gostuju Teenage Funclub. Teško da ima boljeg razlog za koncert.

Komentari

registracija
7/11/10

ipakmalomoron, 07.11.10. 21:08

Milane, Milane...Bend se zove Teenage Fanclub. FANCLUB. Ne Funclub.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika