05.11.2010. / 21:31

Autor: Hina

HDZ BiH i HDZ 1990. pozivaju birače da ponovno iziđu na birališta

Brojenje glasačkih listića, za razliku od izbora održanih 3. listopada, obavit će se u glavnom centru za brojenje u Sarajevu u nedjelju, 7. studenog, u 24 sata u nazočnosti izbornih promatrača

Čelništva dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini održala su u petak u Čapljini odvojene sjednice uoči nedjeljnih ponovljenih izbora na pet biračkih mjesta u toj općini te su pozvali Hrvate da iziđu masovno na birališta.

Čapljinci će u nedjelju glasovati za skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije, a jedine promjene su moguće da HDZ BiH, koji je osvojio najviše glasova u toj županiji, izgubi jedan od deset mandata, a HDZ 1990. dobije petog zastupnika u skupštini.

Inače, za razliku od općih izbora 3. listopada, ponavljanje glasovanja u Čapljini nadzirat će službenici tajništva Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP). Po odluci SIP-a 15 službenika tajništva će nadzirati birališta koja se otvaraju u 7 sati te će nakon glasovanja u nedjelju u 19 sati preuzeti izborni materijal.

Brojenje glasačkih listića, za razliku od izbora održanih 3. listopada, obavit će se u glavnom centru za brojenje u Sarajevu u nedjelju, 7. studenog, u 24 sata u nazočnosti izbornih promatrača.

U nedjelju će se ponoviti izbori na biračkim mjestima: Jug 1 koji su održani u prostorijama HVIDRA-e, Sjever 2 u Osnovnoj školi "Vladimira Pavlovića" te na dvama mjestima u Osnovnoj školi u Višićima i Domu kulture u Trebižatu gdje su utvrđene izborne nepravilnosti na koje je upozorio HDZ 1990. Na tim mjestima pravo glasa ima ukupno 3588 birača.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika