06.11.2010. / 09:34

Autor: Hina

Kubanske vlasti oglasile uzbunu zbog opasnosti od poplave

Kubanske vlasti proglasile su u petak povišen stupanj pripravnosti u Havani čiju su povijesnu jezgru pogodile manje poplave, a na istok zemlje stigao je uragan Tomas donoseći sa sobom jake pljuskove.

U Havani je zbog vode bilo problematično voziti (Reuters)U Havani je zbog vode bilo problematično voziti (Reuters)Kubanske vlasti proglasile su u petak povišen stupanj pripravnosti u Havani čiju su povijesnu jezgru pogodile manje poplave, a na istok zemlje stigao je uragan Tomas donoseći sa sobom jake pljuskove.

Dio Malecona, glasovita šetališta uz more u Havani, bio je u petak zatvoren za promet po odluci kubanske civilne zaštite, zbog snažnih valova koje je podigao silan vjetar.

Havanu, grad s 2,2 milijuna stanovnika, prošlog je mjeseca pogodila tropska oluja Paula pod čijim se naletom srušilo dvadesetak oronulih zgrada u starome gradu.

Usto, na istoku zemlje i dalje je na snazi 'crveni' stupanj uzbune, zbog prolaska uragana Tomasa ispred zapadne obale Haitija, nedaleko odatle.

Uragan prve - najslabije - kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici usmrtio je tri osobe na Haitiju kojim hara i epidemija kolere.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika