05.11.2010. / 20:05

Autor: Totalsport

Tipsarević opet pod sumnjom namještanja

Tipsarević je bio apsolutni favorit uoči meča protiv Zeballosa, a postao je još veći (što su kazivali i koeficijenti) u kladionicama (on-line klađenje) nakon što je dobio prvi set sa 6-4.

Janko Tipsarević (Reuters)Janko Tipsarević (Reuters)Srpski tenisač Janko Tipsarević, 46. igrač trenutačno na ATP ljestvici, po drugi put je osumnjičen za namještanje meča koji je odigrao na ATP turniru...

Vijest u petak donose srpski mediji, a sumnje se odnose na meč 1. kola ATP turnira u Moskvi prije nekoliko tjedana, u kojem je Srbin igrao protiv argentinskog tenisača Horacija Zeballosa.

Drugi je ovo slučaj mogućeg namještanja meča za Tipsarevića nakon prošle godine i njegovog poraza na ATP turniru u Stuttgartu gdje je izgubio od Španjolca Oscara Hernandeza. No, tada istražni odjeli ATP turnira nisu pronašli dovoljno dokaza za kažnjavanje, te su sumnje u Srbina odbačene.

Ovom prilikom se ponovio vrlo sličan scenarij kao i u Stuttgartu 2009. godine.

Naime, Tipsarević je bio apsolutni favorit uoči meča protiv Zeballosa, a postao je još veći (što su kazivali i koeficijenti) u kladionicama (on-line klađenje) nakon što je dobio prvi set sa 6-4.

No, u nastavku se meč okrenuo, a u svemu je sumnjivo to što je jedna on-line kladionica na početku drugog seta zaprimila uplatu od milijun i pol funti na pobjedu Argentinca Zeballosa koji je na kraju i dobio meč sa 4-6, 6-4, 6-3.

- Osjećao sam bolove u donjem dijelu leđa i prije tog meča protiv Zeballosa. Bol se pogoršala početkom drugog seta i promijenio sam stil igre jer nisam mogao pratiti Zeballosov ritam dugotrajnog prebacivanja loptice. Odlučio sam se za igru servis-volej i sve je završilo mojim porazom - rekao je Tipsarević pokušavajući objasniti nagli pad igranja u tom meču.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika