06.11.2010. / 10:20

Autor: Hina

Meksička vojska ubila šefa jednog od najvećih narkokartela

Šef "Zaljevskog kartela", jedne od najvećih meksičkih organizacija za krijumčarenje droge, Ezequiel Cardenas, ubijen je u petak u sukobu s meksičkom vojskom u saveznoj državi Tamaulipas, na sjeveroistoku zemlje, kazao je vladin izvor.

Bande su uzvratile paljenjem automobila (Reuters)Bande su uzvratile paljenjem automobila (Reuters)Šef "Zaljevskog kartela", jedne od najvećih meksičkih organizacija za krijumčarenje droge, Ezequiel Cardenas, ubijen je u petak u sukobu s meksičkom vojskom u saveznoj državi Tamaulipas, na sjeveroistoku zemlje, kazao je vladin izvor.

Oko 150 pripadnika elitnih postrojbi meksičke vojske vodilo je u Matamorosu, na samoj granici s SAD-om, pravi višesatni rat s naoružanim članovima moćnog narkokartela. U sukobu su sudjelovali i helikopteri meksičke vojske.

Jedan od najtraženijih krijumčara drogom Cardenas, zvan "Tony Tormenta", ubijen je u pucnjavi, rečeno je iz istog vladinog izvora.

Novinar lokalnog dnevnika poginuo je u pucnjavi. Carlos Alberto Guajardo Romero koji je pratio događaj za lokalni dnevnik El Expreso 12. je profesionalni novinar ubijen ove godine u Meksiku gdje ih je od 2000. ubijeno gotovo 70, prema brojkama organizacije Reporteri bez granica.

Cardenas je bio brat bivšeg šefa "Zaljevskog kartela" Osiela Cardenasa, izručena SAD-u 2007. nakon što je bio zatočen u Meksiku od 2003.

Washington je nudio pet milijuna dolara za njegovu hvatanje, a Meksiko 2,5 milijuna.

Savezna država Tamaulipas poprište je krvavih sukoba zbog suparništva "Zaljevskog kartela" i kartela "Zetas", koji se bore za nadzor nad trgovinom drogom za američko tržište, prvog svjetskog potrošača kokaina.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika