06.11.2010. / 14:23

Autor: Hina

Kajin: Od rata unutar HDZ-a stradava cijela Hrvatska

Mi ne možemo izbjeći MMF, to je gotova stvar, pitanje je samo hoće li biti pozvan 2011. ili 2012. godine, rekao je Kajin

Damir KajinDamir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako od "rata unutar HDZ-a stradava cijela Hrvatska".

"Ova vlast glumi predsjedništvo SFRJ pred raspad Jugoslavije. Narod bi rekao, to je jedna banda, a bandu treba potjerati na izbore jer ako do izbora ne dođe i to relativno skoro, od ove zemlje neće ostati ni kamen na kamenu", rekao je Kajin dodavši kako se aktualna vlast ne bavi krizom, već vodi unutarstranački rat i bavi se svime samo ne egzistencijom građana.

Po njegovim riječima nova će vlast naslijediti devastiranu zemlju imajući u vidu činjenicu da je, kako je rekao, "od rujna 2009. do rujna ove godine Hrvatska ostala bez 116 tisuća radnih mjesta".

"Mi ne možemo izbjeći MMF, to je gotova stvar, pitanje je samo hoće li biti pozvan 2011. ili 2012. godine. Suština njegova dolaska ogledat će se u devalvaciji, a to će biti pakao za prezadužene građane", ustvrdio je Kajin. Po njegovu mišljenju opozicija ne može rušiti Vladu, ali bi zato bivši premijer Ivo Sanader s nekolicinom "svojih spavača" to mogao učinit već na proračunu premda, ocijenio je Kajin, "Sanaderovi spavači su do te mjere ucijenjeni da neće ni pisnuti".

"To je prvi razlog HDZ-ove nervoze. Drugi razlog se ogleda u tome što će nakon gubitka izbora aktualno vodstvo HDZ-a snositi posljedice svom članstvu dok se treći razlog HDZ-ove zabrinutosti Sanaderovim nastupima ogleda u tome što HDZ-u izmiču najjaču polugu vlasti, a to je pravosuđe", kazao je Kajin. On smatra kako se treba plašiti da se ne instrumentalizira pravosuđe čime bi se Hrvatska "vratila u '71. s time da bi posljedice bile još gore, jer je tada ekonomija bila na vrhuncu a danas je država pred bankrotom".

"Neosporno je da je dio hrvatskog pravosuđa ovisan o politici pa i o kapitalu, kao i HRT. No, to ne znači da u pravosuđu kao ni na HRT-u nema vjerodostojih i profesionalnih tužitelja, sudaca i novinara", ustvrdio je Kajin.

"Ovo nije početak kraja, već kraj jednog sustava i kvazidemokratskog vladanja baziranog na ovisnim medijima, ucijenjenim pojedincima, korupciji, nepotizmu i neradu", rekao je Kajin najavivši za ponedjeljak u Zagrebu sastanak tzv. "kukuriku koalicije".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 06.11.10. 15:04

kain je jedno obično usrano nekulturno lupetalo skinite mu imunitet nek plača za uvrede


registracija
30/6/10

petrus7, 06.11.10. 16:04

DARKO64 glupi KRADEZEOVCU, ne piše se "plača" nego "plaća" ali tko sam ja da učim vas "PAMETNE" KRADEZEOVCE. Nepismena bando lopovska!!!


registracija
30/8/10

TonyP, 07.11.10. 07:43

Damire, di si bio svih ovih godina? nisu to oni jucer zapoceli...samo je bio prekid od 2000-03. Jel ce biti vise hrabrosti i politicke volje sada nego prije da nakon izbora bude promjena, a ne samo novi tajkuni, ovog puta nasi, a ne njihovi?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika