06.11.2010. / 14:26

Autor: Hina

Somalski gusari dobili rekordnu otkupninu za oslobađanje broda

Rekordna otkupnina od devet milijuna dolara isplaćena je u subotu u zamjenu za oslobađanje teretnjaka sa singapurskom zastavom Golden Blessing i njegovih 19 mornara, zarobljenih u lipnju u vodama Somalije, potvrdili su somalijski gusari.

Somalski gusari dobili su 9 milijuna dolaraSomalski gusari dobili su 9 milijuna dolaraRekordna otkupnina od devet milijuna dolara isplaćena je u subotu u zamjenu za oslobađanje teretnjaka sa singapurskom zastavom Golden Blessing i njegovih 19 mornara, zarobljenih u lipnju u vodama Somalije, potvrdili su somalijski gusari.

"Brod je oslobođen u subotu ujutro nakon isplate devet milijuna dolara mojim kolegama", potvrdio je gusar Abdi Yare u luci Hobyo.

"Novac je ispustio helikopter i gusari ga upravo dijele", dodao je šef skupine gusara ističući da je otkupnina isplaćena oko 7 sati po lokalnom vremenu.

Kinesko ministarstvo prometa najavilo je ranije oslobađanje Golden Blessinga ne navodeći detalje o načinu izvođenja istog.

Iznos od devet milijuna dolara potvrdili su ostali gusari u Hobyu, danas glavnom utočištu somalijskih gusara.

Radi se o jednoj od najvećih otkupnina isplaćenih somalijskim gusarima, koja je dosegla ili premašila iznose isplaćene za oslobađanje supertankera Sirius Star u siječnju 2009. (između tri i osam milijuna dolara, prema izvorima) i Maran Centaurus (između 5,5 i 9 milijuna dolara) u siječnju ove godine.

Vezane vijesti

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.11.10. 14:58

Pitam se samo cemu paradiraju toliki ratni brodovi u okolici Somalije.Pardon !! Treba debele dnevnice zaradjivati,sve ce to i tako mali covjek platiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika