06.11.2010. / 16:46

Autor: Totalsport

Bryant uvjerljivo najplaćeniji igrač NBA lige

Ove sezone samo od kluba Bryant će zaraditi 24.8 milijuna, a uz trogodišnje produljenje ugovora u sezoni 2013/14 zarađivat će i daleko više, točnije 30.5 milijuna

Kobe BryantKobe BryantMnogo se toga moglo prigovoriti, a za mnogo je toga i optužen, LeBronu Jamesu u trenucima kada je Cleveland mijenjao Miamijem. Ipak, za pohlepu ga se ne može staviti na crnu listu.

Premda i njegovih 14.5 milijuna američkih dolara godišnje plaće ne djeluje mizerno, dapače, valja naglasiti da James ne spada niti u Top 20 najplaćenijih košarkaška NBA lige.

Sam vrh platne liste zauzima Kobe Bryant, vođa Los Angeles Lakersa koji su s njime osvojili pet naslova prvaka. Sve je to Bryant znao i naplatiti u ovoj sezoni, prvoj u kojoj zauzima čelno mjesto liste po plaćama igrača. Ove sezone samo od kluba Bryant će zaraditi 24.8 milijuna, a uz trogodišnje produljenje ugovora u sezoni 2013/14 zarađivat će i daleko više, točnije 30.5 milijuna. Posljednji koji je probio granicu od 30 milijuna dolara za jednu sezonu bio je Michael Jordan 1997/98.

Iznenađujuće, visoko drugo mjesto na ovoj listi zauzima Orlandov Rashard Lewis kojem 20.5 milijuna ove sezone omogućuje šest godina dug ugovor potpisan 2007. godine, a vrijedan 118 milijuna. Ukupno je učinkom, među krilnim igračima, u prošloj sezoni zauzeo 48. mjesto u konkurenciji 71 košarkaša. Prosjek plaće u NBA ligi iznosi oko pet milijuna američkih dolara godišnje, a prema prikazanom Lewisu je mjesto bliže prosjeku nego eliti. Što će reći, izračunali su ESPN-ovi statističari, da zarađuje 75 posto više od onoga što bi trebao.

Na trećem i četvrtom mjestu nalaze se veterani, Bostonov Kevin Garnett i San Antonijev Tim Duncan s primanjima od 18.8, odnosno 18.7 milijuna. Obojica su sam vrh liste krilnih-centara lige svih vremena.

Na petom se mjestu nalazi Milwaukeejev Michael Redd (18.3 milijuna), dok je deveti kineski centar Houstona Yao Ming (17.7). Zajedno su ova dvojica, u prošloj sezoni protkanoj ozljedama, odigrali dvanaest utakmica. Osmoplasirani Gilbert Arenas nastupio je u samo 19 posto utakmica svog Washingtona u protekle tri sezone. Andrej Kirilenko na sedmom mjestu (izjednačen s Lakersovim Pau Gasolom na šestom) i desetoplasirani Zach Randolph daleko su od učinaka koje bi popratili primanjima...

Top 10 najplaćenijih igrača NBA lige ove sezone:

1. Kobe Bryant (LA Lakers) 24.8 milijuna američkih dolara

2. Rashard Lewis (Orlando Magic) 20.5

3. Kevin Garnet (Boston Celtics) 18.8

4. Tim Duncan (San Antonio Spurs) 18.7

5. Michael Redd (Milwaukee Bucks) 18.3

6. Pau Gasol (LA Lakers) 17.8

7. Andrej Kirilenko (Utah Jazz) 17.8

8. Gilbert Arenas (Washington Wizards) 17.7

9. Yao Ming (Houston Rockets) 17.7

10. Zach Randolph (Memphis Grizzlies) 17.3

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika