06.11.2010. / 16:50

Autor: Hina

SAD sklopio poslovne ugovore s Indijom vrijedne 10 milijardi dolara

Američki predsjednik Barack Obama objavio je u subotu u Mumbaiju da je njegova zemlja sklopila poslovne ugovore s Indijom u vrijednosti 10 milijardi dolara, čime će se otvoriti oko 50.000 radnih mjesta u SAD-u.

Barack Obama (Reuters)Barack Obama (Reuters)Američki predsjednik Barack Obama objavio je u subotu u Mumbaiju da je njegova zemlja sklopila poslovne ugovore s Indijom u vrijednosti 10 milijardi dolara, čime će se otvoriti oko 50.000 radnih mjesta u SAD-u.

Među sklopljenim poslovima ističu se ugovori u zrakoplovnoj industriji između Boeinga i indijskog ratnog zrakoplovstva o kupnji transportnih zrakoplova u vrijednosti 4,1 milijarda dolara i dva elektroenergetska ugovora General Electrica s indijskim kompanijama vrijedna 1,6 milijarda dolara.

Mumbai, poslovno središte Indije, prva je Obamina postaja tijekom službena posjeta toj zemlji. U obraćanju indijsko-američkom gospodarskom forumu u tom gradu Obama je rekao da dvije zemlje "grade partnerstvo 21. stoljeća" i pozvao na odbacivanje nekih predrasuda u poslovanju među njima.

"Dvije velike demokracije moraju raditi zajedno kako bi svojim građanima osigurale podlogu za širok gospodarski razvoj", rekao je Obama i pozvao Indiju da ublaži prepreke glede trgovine i ulaganja, naglasivši da Sjedinjene Države to već rade sa svoje strane.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika