06.11.2010. / 18:57

Autor: Hina

Hrvatska policija i Interpol tragaju za jahtom "Sienna Eve", unajmljenoj u Marini Kaštela

Splitskoj policiji prijavljen je nestanak jahte "Sienna Eve", marke Hanse 540, vlasništvo tvrtke "Navigare Yachting Adria", koja je nestala iz Marine Kaštela, a za kojom traga nekoliko hrvatskih policijskih uprava te Interpol, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Hanse 540Hanse 540Splitskoj policiji prijavljen je nestanak jahte "Sienna Eve", marke Hanse 540, vlasništvo tvrtke "Navigare Yachting Adria", koja je nestala iz Marine Kaštela, a za kojom traga nekoliko hrvatskih policijskih uprava te Interpol, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Jahtu staru dvije godine i vrijednu 350.000 eura, od charter agencije "Navigare Yachting Adria" unajmio je 18. listopada 40-godišnji Austrijanac. Budući da je do dogovorenog dana, 30. listopada, Austrijanac nije vratio, policiji je početkom studenoga prijavljen nestanak jahte. Policija je podignula kaznenu prijavu protiv nepoznog počinitelja.

Prema podatcima koje je 40-godišnji Austrijanac predao prilikom iznajmljivanja jahte, na njoj su, uz njega, kao članovi posade prijavljene još tri Nijemca. Za sada se pretpostavlja kako su dokumenti kojima su se strani legitimirali, lažni.

Objavili smo potragu preko Lučke kapetanije, a kako potraga nije dala rezultata od policije smo zatražili da brod lociraju preko signala mobitela koji se nalazi na njemu. Signal je prvo lociran kod Dubrovnika, a kasnije smo doznali da je sjeverno od Dubrovnika. Pretpostavili smo da je jahta krenula prema bazi, Marini Kaštela, ali kako se ni do nedjelje nije vratila, morali smo policiji prijaviti nestanak, kazao je direktor charter agencije "Navigare Yachting Adria" Zoran Brkić.

Neslužbeno se doznaje kako se sumnja da je jahta otplovila prema Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika