06.11.2010. / 19:00

Autor: Hina

Papa: Hodočašće je više od turizma

Papa Benedikt XVI. istaknuo je u subotu u Santiagu de Composteli da je hodočašće više od turizma, dok put koji vodi u to svetište na sjeveru Španjolske privlači sve više nevjernika.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. istaknuo je u subotu u Santiagu de Composteli da je hodočašće više od turizma, dok put koji vodi u to svetište na sjeveru Španjolske privlači sve više nevjernika.

"Ići na hodočašće ne znači tek posjetiti neko mjesto kako bismo se divili njegovu prirodnom, umjetničkom i povijesnom blagu", rekao je Papa nakon posjeta Katedrali sv. Jakova.

Papa se nešto ranije pomolio na grobu svetog Jakova apostola, pošto je dugo pozdravljao mnoštvo oduševljenih hodočasnika okupljenih na trgu ispred te građevine iz 12. stoljeća.

Hodočašće u Compostelu koje je od početka godine posjetilo gotovo 260.000 ljudi, privlači sve veći broj nekršćana koji pješice prevaljuju put dug nekoliko stotina kilometara kroz sjever Španjolske i Francusku.

"Ići na hodočašće zapravo znači izaći iz samoga sebe i poći ususret Bogu, onamo gdje se On očitovao i gdje se Božja milost pokazala u svoj svojoj ljepoti", istaknuo je Papa.

Benedikt XVI. je podsjetio da su tri najveća katolička hodočasnička mjesta Jeruzalem, "povezan s mukom, smrću i uskrsnućem Gospodinovim", Rim, "grad mučenika Petra i Pavla" i Compostela koja "dočekuje hodočasnike iz cijeloga svijeta, željne da osnaže svoj duh svjedočenjem vjere i ljubavi apostola".

Vjeruje se da u Katedrali sv. Jakova počivaju posmrtni ostaci tog apostola pronađeni prije više od tisuću godina.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika