06.11.2010. / 20:50

Autor: Hina

Odvjetnik Alagić tvrdi: Miroslav Kutle nije u bijegu

Odvjetnik Damir Alagić izjavio je u subotu za Federalnu televiziju (FTV) da njegov branjenik, hrvatski tajkun Miroslav Kutle, ima dvojno državljanstvo i nije u bijegu jer regularno boravi u Bosni i Hercegovini iako je hrvatski MUP posredstvom Interpola raspisao međunarodnu tjeralicu nakon što je zbog zloporaba pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Miroslav KutleMiroslav KutleOdvjetnik Damir Alagić izjavio je u subotu za Federalnu televiziju (FTV) da njegov branjenik, hrvatski tajkun Miroslav Kutle, ima dvojno državljanstvo i nije u bijegu jer regularno boravi u Bosni i Hercegovini iako je hrvatski MUP posredstvom Interpola raspisao međunarodnu tjeralicu nakon što je zbog zloporaba pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

"Miroslav Kutle nije u bijegu jer ima domicilno državljanstvo BiH u koju se vratio i nastanio iz zdravstvenih i poslovnih razloga daleko prije raspisivanja tjeralice u Hrvatskoj. O svom vraćanju u BiH, te o svom boravištu, redovito je izvještavao Sud BiH, ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine, te Federalnu upravu policije“, rekao je odvjetnik Alagić.

On tvrdi da su Kutlini zastupnici obrane u Hrvatskoj obavijestili sud u Zagrebu o razlozima njegovog neprisustvovanja zakazanim raspravama.

Odvjetnik Alagić smatra da njegov branjenik zbog sporazuma između BiH i Hrvatske neće morati služiti zatvorsku kaznu "jer obrana ima svoje adute kojima će osporiti presudu iz Hrvatske".

Zbog zloporaba u slučaju Gradski podrum Miroslav Kutle je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i osam mjeseci. Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu, a prvotno izrečenu kaznu od tri godine preinačio je i smanjio za četiri mjeseca.

Interpol je u petak za Miroslavom Kutlom izdao crvenu tjeralicu, po kojoj od članica te međunarodne kriminalističko-policijske organizacije traži privremeno uhićenje tražene osobe s ciljem izručenja na temelju uhidbenog naloga ili sudske odluke.

Na Interpolovoj tjeralici navode se osobni podatci Miroslava Kutle, datum i mjesto rođenja te njegovo dvostruko bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo. Tjeralica je raspisana na osnovi naloga općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, a kao kazneno djelo navodi se krivotvorenje.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 06.11.10. 21:44

Taj sporazum je obična sprdnja.
Ako Bosanci mogu mijenjati presude kako žele, to onda nema nikakvog smisla.
Ili je to možda i bio cilj "sporazuma".


registracija
5/3/10

starimudrac, 06.11.10. 23:35

ste vidli kak je dobro da nije prošla ona tuđmanova ideja o "okrugloj" hrvatskoj (tumačio ju je u emisiji romana bolkovića 2u9, početkom 90ih, kad je tvrdio da oblik kifle nije dobar). da smo do drine, kud bi veliki hrvati bježali ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika