07.11.2010. / 10:16

Autor: Totalsport

Fed Cup: Talijanke blizu obrane naslova

Bez ozlijeđenih Serene i Venus Williams Amerikanke nisu bile dostojne suparnice gošćama koje su i u lanjskom finalu, također lišenom najpoznatijih sestara svjetskog tenisa, lakoćom slavile protiv SAD-a

Flavia Pennetta i Francesca Schiavone (Reuters)Flavia Pennetta i Francesca Schiavone (Reuters)Talijanske tenisačice stigle su korak do obrane naslova pobjednica Fed Cupa. Nakon prvog dana finala u San Diegu očekivano vode s 2-0 protiv domaće reprezentacije SAD-a...

Bez ozlijeđenih Serene i Venus Williams Amerikanke nisu bile dostojne suparnice gošćama koje su i u lanjskom finalu, također lišenom najpoznatijih sestara svjetskog tenisa, lakoćom slavile protiv SAD-a. Istina, ovogodišnji finale još uvijek nije riješen, ali teško je vjerovati u preokret.

Američka izbornica Mary Joe Fernandez odlučila je u prvom dvoboju dati priliku 18-godišnjoj Coco Vandeweghe, 114. na WTA ljestvici, umjesto dva mjeseca starije, ali ipak iskusnije i bolje rangirane Melanie Oudin (67.). Tim potezom na koncu nije dobila ništa, pobjednici Roland Garrosa Francesci Schiavone bilo je dovoljno sat i 23 minute za uvjerljivih 6-2, 6-4.

- Bila sam spremna na sve, tako da je mojoj suparnici bilo zbilja teško. U drugom sam setu malo popustila, ali i dalje sam igrala dovoljno dobro, bila sam agresivna, dobro se branila i servirala - izjavila je Schiavone.

Teži je posao imala Flavia Pennetta koja je za dva sata sa 7-6(4), 6-2 svladala prvi američki reket u ovom dvoboju Bethanie Mattek-Sands.

- Zadovoljni smo subotnjim ishodom, ali još uvijek nije gotovo. Moramo ostati fokusirani - rekla je 23. igračica svijeta Pennetta.

U prvom nedjeljnom meču igrat će Mattek-Sands i Schiavone. Pobjeda sedme svjetske tenisačice značila bi i ukupnu pobjedu Talijanki i njihov drugi naslov u Fed Cupu u dvije godine, ali i drugi ukupno.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika