07.11.2010. / 13:42

Autor: Hina

Stanimirović za "Politiku": Tadićev posjet ohrabrenje Srbima u Hrvatskoj

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je za beogradsku "Politiku" u nedjelju kako je posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika vrlo važna za Srbe u Hrvatskoj, te da ih ona ohrabruje da opstanu.

Vojislav StanimirovićVojislav StanimirovićPredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je za beogradsku "Politiku" u nedjelju kako je posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika vrlo važna za Srbe u Hrvatskoj, te da ih ona ohrabruje da opstanu.

U razgovoru za taj dnevnik, Stanimirović ocjenjuje kako su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i srbijanski predsjednik Tadić političari s drugačijom vizijom međudržavnih odnosa i rješavanja problema od dosadašnjih, te ističe kako je pomirenje na ovim prostorima neophodno.

"Ratni zločin u Vukovaru je učinjen i to što se Tadić ispričao i zatražio oproštaj je civilizacijski čin, a za nas je i svojevrsno olakšanje, jer je i on kao predsjednik Srbije primio teret te odgovornosti na sebe. S druge strane, Josipović je prvi put javno rekao da su ubijani i srpski civili i da je u sklanjanju posmrtnih ostataka asistirala i učestvovala država", kazao je Stanimirović.

Dodaje kako su Josipović i Tadić, zajedno s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor, primili i izaslanstvo Srba čiji su članovi obitelji ubijeni prije početka ratnih operacija na tom području. To je, po Stanimirovićevim riječima, jako važno kada se razgovara o tome kako je počeo rat u Vukovaru, "jer je do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji".

Upitan o pojedinostima glede dosijea i protokola iz Vukovarske bolnice, koje predsjednik Tadić vratio u Hrvatsku, Stanimirović kaže kako "hrvatska strana stalno potencira da su iz vukovarske bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje, dok, s druge strane, postoje i informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike".

"I sada ovi protokoli koji su predani mogu rasvjetliti što je tu istina, koliko je bilo stvarnih bolesnika, a koliko vojnika. Jer, oni koji nisu u tim protokolima, zapravo su preobučeni vojnici”, kazao je predsjednik SDSS-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/4/07

ulomax, 07.11.10. 16:23

ovog cetnika treba dekapitirati


registracija
11/10/10

agaSovulj, 07.11.10. 17:19

Mozda prica bedastoce, ali mozda i ne, jer istina u vecini nije ni crna ni bijela. Najbolje ga je pobiti argumentima, a ne izjavama kao ova gore.


registracija
8/7/10

Maroje, 24.11.10. 12:40

Neka se oni hrabre da idu preko dunava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika