07.11.2010. / 18:11

Autor: Hina

Kina želi pomoći Portugalu u ublažavanju posljedica svjetske financijske krize

Kineski predsjednik Hu Jintao u nedjelju je izjavio da će njegova zemlja pomoći Portugalu u suočavanju sa svjetskom financijskom krizom, ali je izostalo obećanje da će otkupiti potugalski dug, čemu se Lisabon nadao.

Jose Socrates i Hu Jintao (Reuters)Jose Socrates i Hu Jintao (Reuters)Kineski predsjednik Hu Jintao u nedjelju je izjavio da će njegova zemlja pomoći Portugalu u suočavanju sa svjetskom financijskom krizom, ali je izostalo obećanje da će otkupiti potugalski dug, čemu se Lisabon nadao.

"Voljni smo poduzeti konkretne mjere kako bismo pomogli Portugalu u ublažavanju posljedica globalne financijske krize", kazao je Hu nakon sastanka s premijerom Joseom Socratesom.

Dvije strane su potpisale nekoliko ugovora o suradnji na području financijskih usluga, logistike, obnovljive energije i turizma. Također su dogovorile pojačane napore u cilju udvostručavanja trgovinske razmjene do 2015.

Kineski predsjednik je kazao da će ohrabriti kineske tvrtke da ulažu u Portugal, dok će istovremena Kina poticati portugalske tvrtke da puno više prodaju na najmnogoljudnijem tržištu na svijetu.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika