07.11.2010. / 19:36

Autor: Totalsport

ATP Basel: Federeru četvrti naslov u rodnom gradu

Đokoviću je ovo bio 31. finale karijere. Ostao je na 18 osvojenih naslova. Ove godine je upisao četvrti finale. Osvajao je turnire u Dubaiju i Pekingu

Roger FedererRoger FedererRoger Federer pobijedio je Novaka Đokovića 6-4, 3-6, 6-1 u finalu dvoranskog ATP turnira u Baselu, rodnom gradu drugog svjetskog tenisača...

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, ali tada je pobijedio Đoković u tri seta, na vrlo sličan način kao i Federer u ovome dvoboju.

Federer je osvojio svoj četvrti naslov u sedmom finalu koje je odigrao pred svojom publikom. Prve tri titule u Baselu uzeo je od 2006. do 2008. godine, a gubio je finala 2000., 2001. i prošle godine. Ujedno je Federer zaustavio niz Đokovića koji je prošle godine debitirao u Baselu, osvojio naslov, te je ovaj finale dočekao s omjerom pobjeda i poraza 9-0 na ovome turniru.

Federer je osvojio svoj 65. turnir u karijeri, čime je preskočio Amerikanca Petea Samprasa sa 64 naslova. Ispred ''čarobnjaka iz Basela'' samo su trojica tenisača koji su osvojili više turnira od početka Open ere. Riječ je o Jimmyju Connorsu (109), Ivanu Lendlu (94) i Johnu McEnroeu (77).

Federer sada ima 12-6 u pobjedama protiv Đokovića. Ovo im je bio četvrti meč ove godine, a Đoković je dobio samo jedan, u polufinalu US Opena, u kojem je spasio dvije vezane meč-lopte.

Ovoga puta nije bila tako dramatično, iako su se igrala tri seta. Nakon što je Federer osvojio prvi set uz jedan break, na isti način je Đokoviću pripao drugi set, ali u trećem je Švicarac bio vidljivo raspoloženiji za igru, te je s dva oduzeta servisa vratio naslov pobjednika Basela u svoje ruke.

Đokoviću je ovo bio 31. finale karijere. Ostao je na 18 osvojenih naslova. Ove godine je upisao četvrti finale. Osvajao je turnire u Dubaiju i Pekingu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika