07.11.2010. / 18:37

Autor: Hina

Video: Nakon lovca-bombardera i podmornice Putin isprobao i F1

Ruski premijer Vladimir Putin provozao se u nedjelju u Renaultovoj Formuli 1 brzinom od 240 km/h, njegujući svoj ugled muškarčine koja se u zadnjih deset godina okušala u vožnji lovca, podmornice, pa i u lovu na tigra.

Vladimir Putin (Reuters)Vladimir Putin (Reuters)Ruski premijer Vladimir Putin provozao se u nedjelju u Renaultovoj Formuli 1 brzinom od 240 km/h, njegujući svoj ugled muškarčine koja se u zadnjih deset godina okušala u vožnji lovca, podmornice, pa i u lovu na tigra.

Bivši agent KGB-a, nositelj crnog pojasa u džudu koji je u 58. godini zadržao sportski izgled, s tek par kilograma više otkako je 2000. došao na vlast, državne televizijske mreže pokazale su u kombinezonu i s kacigom za upravljačem bolida.

Kako navodi njegov tiskovni ured, premijer je "nekoliko sati" pilotirao Renaultovom Formulom 1 na stazi pokraj Sankt Peterburga postignuvši brzinu od 240 km/h.

Mreža NTV pokazala je žuti bolid koji je manjom brzinom izveo okret za 180 stupnjeva na mokroj pisti.

Vidno opušten, Putin se šalio sjedajući u kokpit, kazavši da "više mjesta" ima u njegovu prvom automobilu, skromnom zaporošcu sovjetske proizvodnje.

"Nije loše za prvi put", rekao je nakon izlaska iz bolida.

Putin koji nastoji dati Rusiji sve atribute velike i suvremene zemlje, zaključio je u listopadu ugovor s Berniem Ecclestoneom, vlasnikom F1, o organizaciji Grand Prixa 2014. u Sočiju, domaćinu zimskih Olimpijskih igara iste godine.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika