08.11.2010. / 08:06

Autor: Nacional.hr

Dokaza o Barišićevim 'crnim fondovima' sve više: Prljavi novac HDZ-a završio kod Mladena Bajića

Očekuje se da bi već do kraja tjedna Mladen Barišić a vjerojatno i njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak trebali dovršiti davanje iskaza USKOK-u, nakon čega će biti pušteni iz Remetinca

Mladen BarišićMladen BarišićKlupko oko glavnog rizničara HDZ-a Mladena Barišića sve se više odmotava i u javnost polako izlaze podaci koji više nikoga ne iznenađuju. O tzv. 'crnim fondovima' unutar ove stranke za vrijeme vladavine Ive Sanadera također se manje više sve znalo, iako do sada nije bilo konkretnih dokaza.

Međutim, kako piše Večernji list, dokaz 'zamračivanja' novca unutar HDZ-a leži u sefu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Riječ je o dva milijuna kuna i 300 tisuća eura koje je smijenjeni glavni rizničar HDZ-a Mladen Barišić predao svom nasljedniku Branku Bačiću.

Bivši šef carine tu je primopredaju obavio neposredno nakon što je Predsjedništvo HDZ-a, 25. siječnja ove godine, smijenilo Barišića sa svih stranačkih funkcija te za glavnog tajnika stranke imenovalo Branka Bačića. Zvuči gotovo nevjerojatno, no Barišić je, prema pisanju Večernjaka, od kuće donio spomenutu svoticu, a provjerom stranačkih knjiga Bačić je imao što vidjeti, odnosno ne vidjeti. Novac koji mu je Barišić donio iz svog stana nigdje nije bio evidentiran.

Zanimljivo kako Bačić nije odmah predao novac Bajiću već ga je pohranio u stranački sef, a tek su nekoliko mjeseci poslije, točnije kada se oko Barišića obruč počeo stezati, u HDZ-u odlučili novac proslijediti glavnom državnom odvjetniku koji sada ima snažan dokaz da je najjača stranka imala svoje crne fondove, prljavi novac koji se nije knjižio i za koji postoji sumnja da je završavao i na privatnim računima Barišića, ali i njegova prijatelja i bivšeg šefa Ive Sanadera.

Ostaje pitanje odakle Barišiću taj novac, no i na to pitanje bi se uskoro mogao saznati odgovor budući da bivši šef financija vladajuće stranke ovih dana dovršava svoj iskaz USKOK-u o izvlačenju novca iz državnih tvrtki. Očekuje se da bi već do kraja tjedna Mladen Barišić a vjerojatno i njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak trebali dovršiti davanje iskaza USKOK-u, nakon čega će biti pušteni iz Remetinca.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 08.11.10. 08:34

dakle, kako je i bačić uz znanje vrha HDZa, pokušao zataškati pokradeni novac, očekujem da ustavni sud postupi po ideji vladimira šeksa, i zabrani rad stranci koja je činila sve da narodu bude gore.


registracija
31/1/10

STTony, 08.11.10. 09:15

Za 12 mjeseci će biti vijest: Bajić prljavi novac HDZ-a zadržao za sebe, prijavljen novom državnom odvjetniku.


registracija
2/12/09

gromco, 08.11.10. 09:16

zivim za dan kad tce Shex svoje zakone i ustav pisati u remetincu!. tuzno je shto je cijela hrvatska talac jedne zlotcinatcke organizacije. milicija, sudstvo, tuziteljstvo - svi oni radi za dobrobit hadezeja jer zna se tko njima platcu isplatcuje!.
bitch


registracija
26/11/09

abar, 08.11.10. 09:33

eto dokaza koliko smo pravna država,sve je samo u funkciji vlčadajućih...da mi za europu,ma nismo niti za balkan


registracija
5/3/10

starimudrac, 08.11.10. 09:39

sad mi fale Zvonko i Darko64, da upru prstom u SDP, jer mi "stoka sitna zuba" valjda ne kužimo ko je tu lopov.


registracija
30/6/10

petrus7, 08.11.10. 11:16

zvonko i čmarko64 sad ne pišu ništa jer su takvo naređenje dobili iz KRADEZEA. Kad objavim njihova imena bit će zanimljivo :-D


registracija
5/10/10

zvuk958, 08.11.10. 12:39

A što se čekalo toliko vremena da, zaboga završi kod Bajića. A zna se, Bajić je osoba od povjerenja KDZ-a!!! Sada treba utcrditi koliko je toga novca potrošio Baja!!!


registracija
11/1/10

fluid, 08.11.10. 14:26

Revolucija u Hrvatskoj je pojela svoju djecu.Ovo su lešinari koji glođu do kosti.Koga?Lešinu!Tko je lešina?HRVATSKA!Tko su kosti?NAROD Hrvatski!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 08.11.10. 20:20

A mozda je taj novac nagrada Bajicu za dobar rad u posljednjih 10 god.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika