08.11.2010. / 10:23

Autor: Nacional.hr

Sanader pod lupom USKOK-a: Dok je bio premijer za 'Malo vitra' dao 3,5 milijuna kuna?

Istražitelji, navodno, pokušavaju, među ostalim, utvrditi tko je i koliko platio obnovu jer postoje informacije po kojima su troškovi mnogo viši. Oko 2,9 milijuna kuna s obzirom na to da su promijenjeni motori, stavljena skupa tikova paluba i obnovljena unutrašnjost plovila

USKOK istražuje je li pravi vlasnik luksuzne jahte Malo vitra, čiji je formalni vlasnik Neven Poldrugač, zapravo bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, piše Jutarnji list.

Istraga se provodi već neko vrijeme jer postoji opravdana sumnja da je Malo vitra, zapravo, kupio Ivo Sanader još 2008. dok je obnašao dužnost premijera.

Podsjetimo, nakon što je dao ostavku na dužnost predsjednika Vlade, Sanader je proveo godišnji odmor na toj jahti uz zaštitu tjelohranitelja i MUP-ova patrolnog broda.

Prodaja jahte Malo vitra, koja se tada zvala Utiha, oglašena je u travnju 2008., odnosno u vrijeme dok je Sanader još stolovao u Banskim dvorima, a prodavala ju je tvrtka SEM, čiji je suvlasnik splitski poduzetnik i Sanaderov prijatelj Juroslav Buljubašić.

Jahtu je tada za 610 tisuća kuna, odnosno pola milijuna kuna uvećanih za PDV, formalno kupio Neven Poldrugač, zet saborskog zastupnika HDZ-a i najboljeg prijatelja Ive Sanadera Marija Zubovića.

Istražitelji, navodno, pokušavaju, među ostalim, utvrditi tko je i koliko platio obnovu jer postoje informacije po kojima su troškovi mnogo viši. Oko 2,9 milijuna kuna s obzirom na to da su promijenjeni motori, stavljena skupa tikova paluba i obnovljena unutrašnjost plovila.

U cijeloj priči spominje se još jedan sporni moment, a to je mogućnost da vlasnik Nautičkog centra Prgin, u kojem je obavljen remont jahte, Goran Prgin od vlasnika nikad nije naplatio radove već ih je kompenzirao državnom koncesijom, što je također zaintrigiralo Uskokove istražitelje.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika