08.11.2010. / 10:50

Autor: Hina

U Iraku napadnuti iranski hodočasnici, najmanje deset mrtvih

Stotine tisuća iranskih vjerskih turista posjetilo je šijitska svetišta u susjednome Iraku otkako je 2003. srušen režim Sadama Huseina. Oni su često bili metom napada iračkih sunitskih ekstremističkih skupina poput iračke Al-Kaide

Napadnut je autobus s iranskim hodočasnicima (Foto: Reuters)Napadnut je autobus s iranskim hodočasnicima (Foto: Reuters)U napadu automobilom bombom na iranske hodočasnike u ponedjeljak u svetom šijitskom gradu Kerbali u Iraku poginulo je najmanje deset osoba, a 38 je ranjeno, objavili su lokalni dužnosnici.

Napad se dogodio na jednom od ulaza u Kerbalu, u kojoj se nalazi jedno od dva najveća šijitska svetišta, rekao je čelnik lokalne vlade Mohamed al-Musavi. Među poginulima i ranjenima ima puno Iranaca.

"Bio je to napad automobilom bombom. Tamo su se nalazili iranski hodočasnici. Oni su bili metom napada", rekao je al-Musavi.

Stotine tisuća iranskih vjerskih turista posjetilo je šijitska svetišta u susjednome Iraku otkako je 2003. srušen režim Sadama Huseina. Oni su često bili metom napada iračkih sunitskih ekstremističkih skupina poput iračke Al-Kaide.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika