08.11.2010. / 12:09

Autor: Nacional.hr

Štrajk u Glasu Istre na rubu incidenta: Naguravanje novinara i suvlasnika lista

Sindikat se odlučio na štrajk nakon šest mjeseci bezuspješnog pregovaranja s poslodavcem o novom kolektivnom ugovoru, te nakon neuspjelog procesa mirenja, tijekom kojeg Uprava nije odustala od odluke za daljnjim smanjivanjem već prepolovljenih plaća, najavljujući otkaze za četvrtinu zaposlenih

Foto: Saša Miljević/PIXSELLFoto: Saša Miljević/PIXSELLUprava Glasa Istre zabranila je u ponedjeljak ujutro štrajkašima ulaz u prostore redakcije. U jednom trenutku je čak došlo do naguravanja između novinara Zorana Angeleskog i suvlasnika Glasa Istre Alberta Faggiana.

Ulaz u redakciju Glasa Istre dopušten je jedino sindikalnoj povjerenici Maši Jerin i radnicima pod radnom obvezom, dok su ostali novinari, fotoreporteri, tehnika i drugi djelatnici pred zgradom.

Predsjednica novinarskog sindikata Glasa Istre Maša Jerin je izvijestila ipress.hr da su im od jutros stavljene izvan funkcije kartice za ulaz u tvrtku, a već jučer je član Uprave Dražen Žmak popisivao zaposlene u štrajku.

Situacija je na trenutke bila vrlo uzburkana i emotivna, a kako piše iPress, u jednom je trenutku došlo i do naguravanja između novinara Zorana Angeleskog i suvlasnika spomenutog lista Alberta Faggiana koji se spustio iz redakcije dati izjavu okupljenim novinarima iz ostalih redakcija.

''Ovo što se događa je tužno'', mišljenje je Faggiana, koji je zabranu ulaza pojasnio je time da su ''u nedjelju brisani pristupni kodovi na dva računala, što znači da netko želi onemogućiti rad onima koji to žele''.

Prema prvim informacijama štrajkača, u Fažani je danas prodano svega 30 posto uobičajene količine Glasa Istre.

Sindikat se odlučio na štrajk nakon šest mjeseci bezuspješnog pregovaranja s poslodavcem o novom kolektivnom ugovoru, te nakon neuspjelog procesa mirenja, tijekom kojeg Uprava nije odustala od odluke za daljnjim smanjivanjem već prepolovljenih plaća, najavljujući otkaze za četvrtinu zaposlenih.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika