08.11.2010. / 12:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Glavašev slučaj čeka odluku prizivnog vijeća Suda BiH, Kutlino izručenje još nije traženo

Na Sud BiH, za razliku od Glavaševa slučaja, još nije stigla nikakva dokumentacija vezana uz Miroslava Kutlu za kojim je hrvatski ured Interpola raspisao crvenu tjeralicu, potvrdila je Selma Hadžić

Miroslav KutleMiroslav KutleSlučaj Branimira Glavaša, kojemu je vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo kaznu od osam godina zatvora izrečenu u Hrvatskoj zbog ratnih zločina nad Srbima u Osijeku, upućen je Prizivnom odjelu tog suda nakon što je uložena žalba na prvostupanjsku presudu, potvrdila je u ponedjeljak Hini glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

"Glavaševa obrana uložila je žalbu posljednjeg dana zakonskog roka od trideset dana i slučaj je nakon toga proslijeđen Prizivnom odjelu Suda BiH koji će donijeti pravomoćnu odluku", kazala je Hadžić.

Objasnila je kako u ovom slučaju neće biti zakazivanja formalne sjednice drugostupanjskog vijeća te kako će ono svoju odluku, kada bude donesena, objaviti u pisanom obliku i dostaviti je zainteresiranim stranama.

Iako ne postoji jasno definiran zakonski rok u kojemu bi trebala biti donesena pravomoćna presuda, na bosanskohercegovačkom državnom sudu očekuju kako bi ona mogla uslijediti razmjerno brzo.

Branimir Glavaš pravomoćnu presudu čeka u pritvoru Suda BiH, gdje se nalazi od 28. rujna otkako mu je u prvostupanjskom postupku potvrđena kazna izrečena u Hrvatskoj.

Na Sud BiH, za razliku od Glavaševa slučaja, još nije stigla nikakva dokumentacija vezana uz Miroslava Kutlu za kojim je hrvatski ured Interpola raspisao crvenu tjeralicu, potvrdila je Selma Hadžić.

U slučaju zahtjeva hrvatskog pravosuđa za Kutlinim izručenjem o tome bi morao odlučivati Sud BiH, no s obzirom na činjenicu kako Kutle ima i bosanskohercegovačko državljanstvo esktradicija po postojećim zakonima u BiH ne bi bila moguća.

Lokalni mediji u BiH izvijestili su kako je Kutle proteklih dana navodno odjavio prebivalište koje je ranije imao na području Zapadnohercegovačke županije te se prijavio u Sarajevu, no sarajevska policija to nije potvrdila.

Odvjetnik Damir Alagić, koji Kutlu zastupa u BiH, ustvrdio je kako njegov branjenik "nije u bijegu" te kako o mjestu boravka uredno izvješćuje policiju u toj državi.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 08.11.10. 12:39

a ako ivo potraži azil u bosni, onda se bude tuširao s glavašom u zenici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika