08.11.2010. / 14:33

Autor: Nacional.hr

Milanović o 'torbarenju' u HDZ-u: 'U toj stranci se događaju nevjerojatne stvari'

"U normalnoj demokratskoj stranci tako nešto je nemoguće, da netko dođe s torbom izvana, bez obzira je li stranački blagajnik, i da onda netko u stranci to pospremi u stranačku blagajnu. Meni to djeluje nevjerojatno, a što je istina, to ja ne znam", kazao je Milanović

Zoran Milanović i Radimir Čačić nakon završetka sastanka na Iblerovom trgu (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Zoran Milanović i Radimir Čačić nakon završetka sastanka na Iblerovom trgu (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)U SDP-ovoj središnjici na Iblerovom trgu u Zagrebu u ponedjeljak se održao sastanak tzv. oporbene kastavske skupine koju čine SDP, HNS, IDS i HSU.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik HNS-a Radimir Čačić i predsjednica HNS-ovog Kluba zastupnika Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

"Razgovarali smo o svim stvarima koje su ovog trenutka aktualne u Hrvatskoj - gospodarstvo, korupcija, funkcioniranje pravosuđa, dakle sve ono što čini politiku i što je odgovornost politike. Kada će biti izbori, u ovom trenutku ne znamo, ali znamo što je sljedeće - to je glasanje o proračunu. Najavljuje se još jedan disfunkcionalan i štetan proračun za Hrvatsku", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

I Čačić je ocijenio kako projekcije potvrđuju da Vlada nema nikakve ambicije ni strategije kako pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

"Vlada je potpuno jasno, čvrsto i bez ostatka, potvrdila da nema nikakve ambicije, vizije, znanja, strategije i želje da Hrvatsku izvuče iz ovog gliba u koji je dovela hrvatsko gospodarstvo", rekao je predsjednik HNS-a.

Novinari su Milanovića upitali kako tumači situaciju u HDZ-u, u svjetlu afere navodnog izvlačenja novca iz državnih tvrtki i prebacivanja u blagajnu te vladajuće stranke.

Ističući da nerado daje komentare na "špekulacije koje dolaze iz istrage, konkretno iz USKOK-a", Milanović je odgovorio da ono što čita u medijima djeluje "skoro nevjerojatno", na što se nadovezao Damir Kajin, rekavši da mu ništa oko toga nije nevjerojatno.

"U normalnoj demokratskoj stranci tako nešto je nemoguće, da netko dođe s torbom izvana, bez obzira je li stranački blagajnik, i da onda netko u stranci to pospremi u stranačku blagajnu. Meni to djeluje nevjerojatno, a što je istina, to ja ne znam", kazao je Milanović.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 08.11.10. 17:53

zorane, sad pitaj šeksa treba li i koju stranku zabraniti !


registracija
30/8/10

TonyP, 10.11.10. 14:12

nevjerojatno ali istinito?! ne treba neke podcjenjivati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika