08.11.2010. / 14:42

Autor: Nacional.hr

Jakov Fak razmišlja o prekidu karijere, a u HBS-u kažu da ih nitko nije zvao iz Slovenije

"Ponudili su mi uvjete koji nisu bili oni koje sam tražio. Htio sam nastaviti raditi s provjerenim trenerom i ekipom. Tražio sam samo suglasnost da nastupam za Sloveniju, no u HSB-u mi to ne žele dati", rekao je okupljenima Fak

Jakov Fak (Foto: M. Vrčković)Jakov Fak (Foto: M. Vrčković)Još uvijek hrvatski biatlonac Jakov Fak organizirao je konferenciju za novinare u Zagrebu na kojoj se obratio za pomoć medijima, ali i hrvatskoj javnosti. Naime, svega dvadesetak dana prije početka nove biatlonske sezone, Fak još uvijek nije dobio ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza.

Podsjetimo, Fak je došao u sukob s biatlonskim savezom nakon što je objavio da će nastupati za Sloveniju jer nije postignut zadovoljavajući dogovor s njegovim trenerom koji je inače Slovenac. Fak je u medijima isticao da će uvijek ostati Hrvat, ali da u Sloveniju ide prvenstveno zbog boljih uvjeta treniranja. I onda je započela sapunica.

Slovenski biatlonski savez tvrdi da nije dobio njegovu ispisnicu, papir koji je potreban kako bi Fak mogao nastupati za Sloveniju, a u Hrvatskom biatlonskom savezu pak tvrde da se njima nitko nije javio. Stvar je time kompliciranija, jer je netom prije prelaska u Sloveniju Fak trebao potpisati niz sponzorskih ugovora koji su zbog njegove odluke propali.

I dok se savezi prepucavaju oko toga tko je kriv, Jakov Fak ne može nastupati ni za jednu državu. Novinarima je rekao kako je svojedobno sam dogovorio da trenira sa slovenskom biatlonskom reprezentacijom.

"U međuvremenu su se savezi povezali i postigli dogovor da nakon Vancouvera nastupim za Sloveniju", rekao je Fak. Ispričao je i kako su nakon osvojene bronce na Olimpijskim igrama zaredali pozivi iz HBS-a, no ništa se nije promijenio.

"Ponudili su mi uvjete koji nisu bili oni koje sam tražio. Htio sam nastaviti raditi s provjerenim trenerom i ekipom. Tražio sam samo suglasnost da nastupam za Sloveniju, no u HSB-u mi to ne žele dati", rekao je okupljenima Fak.

Cijela situacija na njega utječe ne samo natjecateljski nego i psihički, stvara mu dodatno opterećenje. Zbog toga je čak razmišljao i o prekidu karijere.

"Ne želim vršiti pritisak ni na konag, ali se ne mogu nositi s time. Pauza i dvogodišnja suspenzija nisu prihvatljivi", naglasio je Fak i na kraju dodao kako bi za nastavak karijere ispisnicu iz HBS-a trebao dobiti do kraja tjedna.

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika