08.11.2010. / 15:06

Autor: Nacional.hr

D&B: Hrvatska zadržala rejting, ali je trend prešao u padajući

Padajući trend znači da u budućnosti može doći do promjene kreditnog rejtinga na niže

Jadranka Kosor i Zoran MilanovićJadranka Kosor i Zoran MilanovićPoznata bonitetna tvrtka Dun&Bradstreet u svom je posljednjem izdanju publikacije International Risk & Pazment Review promijenila kreditni rejting Hrvatskoj.

Kako piše Business.hr, Hrvatska je zadržala rejting od DB3d, odnosno svrstana je u grupu zemalja s blagim rizikom poslovanja, no njen je trend promijenjen iz rastućeg u padajući.

U priopćenju iz Bonlinea ističu kako je na promjenu trenda rejtinga ponajprije utjecala politička nestabilnost u Hrvatskoj koja se ogleda kroz sve veće nepovjerenje vladi i pad popularnosti premijerke. Također, gospodarski pokazatelji koji su negativni ne utječu pozitivno na rejting zemlje.

D&B je skeptičan glede nekoliko investicijskih projekata koje je Vlada pokrenula kako bi zaustavila pad BDP-a, pad investicija i potražnje. Kao najveće prepreke uspjehu tih investicija navode nedostatak sredstava i birokraciju.

No, da nije u izvješću sve negativno, govori i činjenica da D&B pozdravljaju odluku EIB-a o 200 milijuna eura koje će usmjeriti u poboljšanje infrastrukture prije ulaska Hrvatske u EU.

Vezane vijesti

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

Promjenu izgleda Hrvatske iz stabilnog u negativno koje je donijela rejting agencija Moody's nije previše zabrinula najodgovornije ljude za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika