08.11.2010. / 16:53

Autor: Nacional.hr

Deripaska ulazi u Strabag: Za udio od 17 posto plaća 373 milijuna eura

Deripaska je i ranije imao udio od 25 posto u Strabagu, no tijekom svjetske krize taj je udio prodao uz klauzulu mogućnosti otkupa kasnije

Oleg DeripaskaOleg DeripaskaRuski milijarder Oleg Deripaska ulazi u vlasničku strukturu austrijskog graditeljskog diva Strabaga. Kako je sam otkrio u Beču, za 17-postotni udio u toj tvrtci, njegova tvrtka Basic Element izdvojiti će 373 milijuna eura.

Na pitanje što ga je potaknulo na takav potez, Deripaska je rekao kako se nada da bi mu ta transakcija mogla otvoriti nove mogućnosti u Rusiji.

Inače, Deripaska je i ranije imao udio od 25 posto u Strabagu, no tijekom svjetske krize taj je udio prodao uz klauzulu mogućnosti otkupa kasnije. Nakon otkupa 17 posto, još uvijek mu ostaje mogućnost otkupa preostalih 8 posto dionica.

I dok je Deripaska vraćao svoje dionice Strabaga, ta je tvrtka objavila kako će kupiti udio u ruskoj graditeljskoj tvrtci specijaliziranoj za gradnju cesta, Transstroju. Za 26 posto vlasništva nad ruskom tvrtkom Austrijanci tek trebaju dogovoriti konačnu cijenu.

Vezane vijesti

Ruski metalurški gigant Rusal poslovao s dobiti u 2009. nakon restrukturiranja...

Ruski metalurški gigant Rusal poslovao s dobiti u 2009. nakon restrukturiranja dugova

Ruski metalurški gigant UC Rusal priopćio je u ponedjeljak da se nakon restrukturiranja dugova ponovno vratio pozitivnom poslovanju, zabilježivši u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika