08.11.2010. / 19:21

Autor: Nacional.hr

Verbalni obračun u eteru: 'Štrajkolomci' Radija 101 štrajkaše nazvali kriminalcima

Nakon što su joj rekli da će ju prijaviti Vijeću časti HND-a, urednica koja formalni nije zaposlena na Radiju odgovorila im je da ju "baš boli briga"

Novinari Radija 101 u štrajkuNovinari Radija 101 u štrajkuSituacija oko Radija 101 iz sata u sat postaje sve napetija. Nakon što su jutros novinari započeli s ranije najavljenim štrajkom, u podnevnim su ih vijestima njihovi dojučerašnji kolege optužili da su sudjelovali u pljački radija.

Kako javlja tportal, nekolicina štrajkolomaca među kojima je i vd. programa Lidija Knežević iskoristili su podnevnu informativnu emisiju za verbalni obračun s novinarima koji štrajkom pokušavaju skrenuti pozornost na težak položaj u kojem se nalaze.

"Treba znati da se iza zaposlenika koji pozivaju na štrajk krije dio suvlasnika Radija koji su ujedno zaposlenici, a koji jako dobro znaju zašto je i kako Radio završio s tolikim dugovima, kao i to da je njihov rad tijekom zadnjih 10-ak godina podložan kaznenom zakonu. Bivši član Uprave pod kaznenom je prijavom i policijskom istragom koja se ove jeseni ubrzala i lako je zaključiti da bi se uskoro za odgovornost moglo upitati i širi krug ljudi – od onih koji su u kriminalnim radnjama sudjelovali do onih koji su time posredno upravljali ili bili zaduženi za nadzor poslovanja. I upravo ih je ta činjenica učinila toliko sindikalno aktivnima", stoji u tekstu koji su potpisali Siniša Švec, Silvija Šeparović, Zoran Kekić, Goran Pirš Piro i Lidija Knežević.

Zbog optužbi koje su šokirale štrajkaše doplo je do verbalnog sukoba urednice informativnog programa Silvije Šeparović i štrajkaša. Nakon što su joj rekli da će ju prijaviti Vijeću časti HND-a, urednica koja formalni nije zaposlena na Radiju odgovorila im je da ju "baš boli briga".

Reagirao je i Sindikat novinara Hrvatske, podružnica Radio 101, koji je istaknuo kako je takvo ponašanje u najmanju ruku neprofesionalno, a podsjećaju i da su se obje strane dogovorile kako eter neće koristiti za napade.

Podsjetimo, većina novinara Radija 101 započeo je sa štrajkom nakon što već godinu dana nisu dobili plaću, već im se svakih nekoliko mjeseci isplaćivala "pozajmica", a većini već dulje od godinu dana nisu uplaćivani nikakvi doprinosi. U još su težoj situaciji honorarci.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

registracija
8/11/10

Sat, 08.11.10. 23:16

Tko krade napreduje,tko štrajka gladuje


registracija
14/11/07

laufer, 09.11.10. 10:06

Zanimljiva situacija.
Kako je moguće GODINU dana ne isplaćivati plaće i doprinose, a da tvrtka "normalno" radi?
Da li će nadležni šef Porezne uprave dobiti otkaz zbog neobavljanja posla za koji je plaćen?
Ako tvrtka 60 dana nije u mogućnosti ispunjavati svoje financijske obveze, dužna je proglasiti stečaj.
Zašto to nije učinjeno?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika