Objavljeno u Nacionalu br. 782, 2010-11-09

Autor: Marko Biočina

SPLITSKI GRADONAČELNIK PROFITIRAO OD UTAKMICE HAJDUK - ZENIT

Ruske navijače splitska policija zatočila na plaži gdje jedini restoran pripada Kerumu

Radi se o restoranu Benedikt, koji je Kerum uzeo u koncesiju 2008. godine i koji je bio jedino mjesto gdje je 700-tinjak ruskih navijača moglo nabaviti hranu i piće. Zbog toga je za vjerovati da je Kerumov restoran toga dana poslovao odlično i zabilježio višestruko veći profit

ŽELJKO KERUM već je u prošlosti bio optuživan da u odlukama pogoduje
svom restoranuŽELJKO KERUM već je u prošlosti bio optuživan da u odlukama pogoduje svom restoranuSplitski ugostitelji su očekivali dobru zaradu od potrošnje navijača ruskog nogomtetnog kluba Zenit koji su Split doputovali radi utakmice tog kluba sa splitskim Hajdukom u sklopu UEFA-ine Europske lige, no na kraju je jedini od dolaska Rusa profitirao gradonačelnik Željko Kerum. Naime, zbog mnogobrojnih najava o navijačkim obračunima, splitska policija donijela je odluku da zbog sigurnosti gostujućiom navijačima ne dopusti da prije utakmice obilaze grad, već da ih se sve okupi na jednom mjestu uz policijsku zaštitu. Pomalo iznenađujuće za tu je namjenu odabrano gradsko kupalište Bene, smješteno u izdvojenoj uvali na sjeverozapadnoj obali poluotoka Marjan.

Tamo su ruski navijači proveli desetak sati, okruženi policijom, prije nego što su neposredno pred utakmicu transportirani na poljudski stadion. Ne zna se zašto se policija odlučila baš za tu lokaciju, no mnogi u Splitu smatraju kako je razlog to što je jedini ugostiteljski objekt na tom kupalištu u vlasništvu gradonačelnika Keruma. Radi se o restoranu Benedikt, koji je Kerum uzeo u koncesiju 2008. godine i koji je bio jedino mjesto gdje je 700-tinjak ruskih navijača moglo nabaviti hranu i piće. Zbog toga je za vjerovati da je Kerumov restoran toga dana poslovao odlično i zabilježio višestruko veći profit nego što je uobičajeno tijekom jeseni, kad kupača na plaži praktički nema. Inače, Kerum je i ranije bio optužen da kao gradonačelnik povlači poteze kojima pokušava povećati promet svog restorana.

Tako je neposredno nakon dolaska na dužnost gradonačelnika Kerum naredio uvođenje gradske rasvjete na cesti koja vodi od grada do kupališta Bene. Ukupno je postavljen 131 stup rasvjete, a trošak je iznosio oko 880 tisuća kuna. Također, oporbeni političari Keruma su optužili da je dozvolio promet automobilima na toj cesti, inače zatvorenoj za motorna vozila, kako bi na taj način povećao promet svog restorana.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika