Objavljeno u Nacionalu br. 782, 2010-11-09

Autor: Marko Biočina

Ministar obrane na meti USKOK-a: Branko Vukelić dao milijune agenciji Massol

Nove sumnje o nepravilnostim u poslovnim odnosim MORH-a i agencije Massol, kao i to što su se za taj slučaj zainteresirala pravosudna tijela, na kraju bi mogle biti konačni povod za dugo najavljivani odlazak Vukelića iz Vlade

BRANKO VUKELIĆ,
prema pisanju domaćih
medija, uskoro bi mogao biti smijenjen s položaja ministra, a to je možda motivirano i istragom oko ugovora s reklamnom agencijom MassolBRANKO VUKELIĆ, prema pisanju domaćih medija, uskoro bi mogao biti smijenjen s položaja ministra, a to je možda motivirano i istragom oko ugovora s reklamnom agencijom MassolNakon što je u domaćim medijima objavljeno kako bi vrlo skoro mogao biti smijenjen ministar obrane Branko Vukelić, on bi se mogao naći i pod istragom USKOK-a zbog ugovora koji je sklopio s marketinškom agencijom Massol o produkciji i emitiranju reklamne kampanje Kadet 2009. Hrvatska pravosudna tijela nedavno su počela istraživati poslovanje još nekoliko marketinških agencija i agencija za odnose s javnošću, koje su proteklih godina dobivale značajne poslove od države, a u sklopu toga pod istragom su se našli i poslovni aranžmani koje je MORH sklapao s Massolom.

Nacional ima uvid u posljednji u nizu izdašnih ugovora koje su MORH i Massol sklopili zadnjih godina, a koji se odnosi na produkciju i emitiranje medijske kampanje Kadet 2009, kojim su se mladići i djevojke pozivali da visokoškolsko obrazovanje steknu u sklopu programa Oružanih snaga. Prema troškovniku u ugovoru, što ga je u ime MORH-a 26. ožujka 2009. potpisao ravnatelj Uprave za materijalne resurse Darko Polanec, ukupna vrijednost posla iznosila je 3.685.000 kuna. Tu svotu MORH se obvezao isplatiti Massolu, a u taj iznos uključena je i cijena kupnje reklamnog prostora u domaćim medijima. Ipak, prema neslužbenim izvorima, istražitelji smatraju posebno upitnom svotu isplaćenu za produkciju TV i radio spota, u trajanju od 45 i 60 sekundi, koju je Massol naplatio 560.000 kuna. Tu cifru u stručnim krugovima smatraju prevelikom, a radi se o drugom sličnom slučaju za koji je optužen Vukelić. Već prije nekoliko mjeseci u domaćim medijima iznesene su sumnje u previsoke troškove sličnog spota snimljenog 2008.

Tako su u tjedniku Globus objavili da je za produkciju tog spota MORH Massolu platio 2,521 milijun kuna, što je ocijenjeno kao previsoka cijena jer se spot snimao u skromnim produkcijskim uvjetima, na MORH-ovu vojnom poligonu i bez angažmana brojnih statista. U MORH-u su te informacije demantirali, tvrdeći da iznos nije plaćen samo za produkciju, nego i za termine emitiranja na televizijskim mrežama. Ipak, nove sumnje o nepravilnostim u poslovnim odnosim MORH-a i agencije Massol, kao i to što su se za taj slučaj zainteresirala pravosudna tijela, na kraju bi mogle biti konačni povod za dugo najavljivani odlazak Vukelića iz Vlade.

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 09.11.10. 01:25

Uvijek sam volio reći da me Vukelić podsjeća na pjevača u crkvenom zboru.Ali vidim da sam griješio.On je pri crkvenim redovima samo se voli igrati škrabicom a ne pjevanjem.Zanima me sada kada ga smjene,na koje novo mjesto će ga postaviti za nagradu.?


registracija
1/1/70

, 09.11.10. 08:56

I ovog KRIMINALCA APSITI !!!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 09.11.10. 10:57

U ADZ-u je odavno izašlo iz mode domoljublje i ustupilo mjesto KORISTOLJUBLJU.
Avaj,avaj.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika