09.11.2010. / 08:01

Autor: Hina

Ban Ki-moon kritizirao nastavak izgradnje u istočnom Jeruzalemu

Izrael je u ponedjeljak objavio da će nastaviti provoditi plan o gradnji 1300 novih stanova za židovske obitelji u većinski arapskom istočnom Jeruzalemu

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moonGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moonGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastao se u ponedjeljak navečer s izrelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, izrazivši zabrinutost zbog najave Izraela da će nastaviti izgradnju 1300 novih stanova u istočnom Jeruzalemu, priopćio je glasnogovornik UN-a.

"Glavni tajnik naglasio je da je vrlo bitno izići iz diplomatske slijepe ulice, obnoviti pregovore i postići rezultate", priopćio je UN-ov glasnogovornik nakon sastanka Ban Ki-moona i Netanyahua.

Glavni tajnik UN-a izrazio je "zabrinutost zbog nastavka izgradnje" i "nadu da će izraelska vlada poduzeti mjere koje će olakšati kretanje stanovništva i robe namijenjene Gazi", dodao je glasnogovornik.

Ban Ki-moon i Benjamin Netanyahu razgovarali su i o stanju u regiji, uključujući i Iran, napetosti u južnom Libanonu i najavljeno povlačenje Izraela s libanonske granice.

Izrael je u ponedjeljak objavio da će nastaviti provoditi plan o gradnji 1300 novih stanova za židovske obitelji u većinski arapskom istočnom Jeruzalemu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika