09.11.2010. / 10:21

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional: Čedo Prodanović i Anto Nobilo - najveća prijetnja HDZ-u

Upućeni pravnički izvori kazali su Nacionalu da će Čedo Prodanović najvjerojatnije preuzeti zastupanje bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je tu želju izrazio prije otprilike desetak dana

Čedo ProdanovićČedo ProdanovićČedo Prodanović i Anto Nobilo, dva poznata hrvatska odvjetnika, po svemu sudeći krojit će političku sudbinu HDZ-a. Bit će u toj situaciji zbog klijenata koje zastupaju, ili će ih ovih dana najvjerojatnije formalno tek početi zastupati, a to su Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Bivši hrvatski premijer, bude li optužen, i Damir Polančec svoje bi obrane najvećim dijelom mogli temeljiti upravo na kompromitaciji HDZ-a, te na optuživanju svojih donedavnih bliskih suradnika.

U tomu bi im glavni savjetnici mogli biti njihovi odvjetnici Prodanović i Nobilo, koji će svojim pravnim znanjem pokušati pomoći svojim klijentima da posve kriminaliziraju najveći dio vodstva HDZ-a. Upućeni pravnički izvori kazali su Nacionalu da će Čedo Prodanović najvjerojatnije preuzeti zastupanje bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je tu želju izrazio prije otprilike desetak dana.

Pravnički krugovi koji neopterećeno promatraju Sanaderovu poziciju ispričali su Nacionalu da u ovom trenutku Sanaderova situacija nije bezizlazna, jer mjerodavne institucije tek moraju dokazati da je Sanader osobno primio novac i samostalno davao naloge u spornim situacijama, te da se slučajevi protiv Sanadera ni u kom slučaju ne smiju temeljiti isključivo na tvrdnjama svjedoka pokajnika, takva je praksa u EU da se nikoga ne smije osuditi isključivo na temelju izjava svjedoka pokajnika, već se izjave moraju potkrijepiti i s dodatnim dokazima.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 09.11.10. 10:30

Ovakvo vrzino kolo nigdje nije doživjelo svoju premijeru neokapitalizma kao u Hrvatskoj.Nigdje!Hrvati iz lijenosti ili nečega još minornijeg,prepuštaju da se zlo samo bori sa sobom vjerujući u "Božiju providnost i pravednost"!"Zlo se samo jede"je točno ali tago dugotrajno da će sve dobro atrofirati i od temelja dobre kuće neće ostati ništa.


registracija
8/7/10

Maroje, 09.11.10. 11:21

Dozvolili smo da nam oduzmu i ponos i mozak... pa gdje u svjetu ima da antidržavni elementi poput Stanimirovića sjedi u Hrvatskom saboru laje i za to dobiva masnu plaću ili srpske novine glasilo SSDS koje se štampaju u Banja Luci pljuju po domovinskom ratu a financiraju ih hrvatski porezni obveznici itd... Nešto je trulo u državi Danskoj...


registracija
2/12/09

gromco, 09.11.10. 11:29

ginekologe su pohapsili na temelju prislushkivanja i osnovane sumnje, a stranku koja se financira ukradenom lovom se ostavlja na miru?!.
pravda moj qurac. pimpek od policije. smijeh od pravosudja. jedan joint dve godine, jedno ubistvo šest mjeseci... a u qurac! kam to ide?!
bitch


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.11.10. 11:54

mene jedno pitanje muči. ako pljačkaš orobi banku, odnese pun kombi love, a kasnije ga ulove, (njega nađu ali ne i novac), on si izabere odvjetnika, jakog, koji ga izvuče na sudu s malom kaznom, i pljačkaš mu plati. naravno, s onom lovom. ima li odvjetnik pravo na tu lovu ? isto pitam i za ove naše kapitalce u politici. oni su maknuli brdo love, imaju čime naći skupe odvjetnike, no, imaju li ti odvjetnici pravo na naš novac ? ispada da mi, dakle društvo, plaćamo odvjetnike lopovima, a oni biraju baš najskuplje, i najjeftinije sudce. nije to u redu. htio bi ćuti stav odvjetničke komore i ustavnog suda.


registracija
30/9/09

davor12345, 09.11.10. 13:28

Eto! Pročita san i ovi puta Vaše kumentare! Narodna mudrost se daleko čuje! Sada evo moga! Naš Mudre ne bi bija Mudre kad ne bi mudro postupija... Pitanje je samo s kojim šoldin će plaćat Ćedu Prodanovića ... ili će ovaj s gnušanjen odbit svaku pa i pomisao na nekakav prljavi novac ... Živi bili pa vidili!


registracija
6/10/09

pfefer, 09.11.10. 13:37

nobilo je jadan jer je izgubio već dvije parnice sa polančecom a u istom je sranju i čedo obadva su zgubidani


registracija
6/10/09

pfefer, 09.11.10. 13:43

nobilo samo puno priča po novina o nekom poštenju a on je jedan luzer


registracija
1/1/70

, 09.11.10. 13:57

APSITE SANADERA !!!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 09.11.10. 16:10

ČMARKO64 ti si lzer jer braniš bjeloglavog srpskog supa. Čovjek je bogat i pametan a ti si smrad kojeg nitko nije vidio.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.11.10. 16:25

petrus po rječniku izražavanja vidi se da si još duboko na balkanu


registracija
30/6/10

petrus7, 09.11.10. 18:18

A TI NISI? TI SI KAO U BOSNI MAJMUNE GLUPI!!!


registracija
13/10/09

branimir, 09.11.10. 22:01

Neka ih brani tko hoće i neka ih sudi tko hoće, ali prije svega treba im svima oduzeti ono što nije njihovo. To se pak lako da utvrditi.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 09.11.10. 22:12

Iskreno se nadam da ce ivo pocetkom sljedeceg tjedna biti u remrtincu (ako ne pobjegne)Jedino tako ce se moci blokirati imovina i sprijeciti trosenje ukradenih milijardi (Sto mislite ko financira stan kceri i SAD)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika