09.11.2010. / 11:39

Autor: Nacional.hr

HAKOM udario po HT-u: Mudrinić i članovi Uprave moraju platiti 76.770 kuna kazne

Upravna mjera je izrečena iz razloga što Hrvatski telekom nije postupio po rješenju nadzornika od 26. kolovoza kojim mu se, između ostalog, zabranjuje daljnje pružanje usluga po cijenama koje odstupaju od onih koje je odobrio HAKOM

Ivica MudrinićIvica MudrinićNadzornik elektroničkih komunikacija Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) 27. listopada 2010. godine donio je rješenje kojim je članovima uprave trgovačkog društva Hrvatski Telekom izrekao upravnu mjeru u ukupnom iznosu od 76.770,00 kn, priopćeno je danas iz te agencije.

Dakle, svki od članova uprave HT-a u kojoj sjede Ivica Mudrinić, kao predsjednik Uprave HT-a, Juergen Czapran, Božidar Poldrugač, Irena Jolić Šimović, Branka Skaramući te Johana Busé morat će platiti kaznu od otprilike 12.800 kuna.

Upravna mjera je izrečena iz razloga što Hrvatski telekom nije postupio po rješenju nadzornika od 26. kolovoza kojim mu se, između ostalog, zabranjuje daljnje pružanje usluga po cijenama koje odstupaju od onih koje je odobrio HAKOM.

HT je, naime, nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži.

Uz izrijek upravne mjere nadzornik je Hrvatskom telekomu ujedno naložio da u roku od osam dana od nadnevka primitka rješenja postupi prema rješenju od 26. kolovoza 2010. godine.

Iz HT-a, nakon nove novčane kazne, kazuju da nema razloga za kazne, ali i da ne žele komentirati presudu te da u sudskim i upravnim postupcima iznose svoje argumente. Stoga i ne mogu komentirati slučaj. No, svakako HT i njegove odgovorne osobe uvijek izvršavaju pravno obvezujuće odluke mjerodavnih tijela, tvrde oni.

Vezane vijesti

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Telefonske usluge i dalje bilježe pad prihoda, kako zbog smanjenja kupovne moći građana uzrokovane krizom u svjetskoj i domaćoj ekonomiji, tako i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika